ŠESTORICA OSUMNJIČENIH

Iz HŽ-a ukrali više od sto tisuća kuna goriva

08.02.2013 u 16:33

Bionic
Reading

Kninska policija osumnjičila je šestoricu muškaraca da su krađom dizelskoga goriva oštetili Hrvatske željeznice (HŽ) za više od sto tisuća kuna, a jednog od njih te još jednog izvan te skupine i za prikrivanje kaznenog djela, izvijestila je danas šibensko-kninska Policijska uprava.

Kninska policija dovršila je istragu nad 40-godišnjakom, 42-godišnjakom, 43-godišnjakom i 46-godišnjakom iz Knina te 48-godišnjakom iz Promine i 44-godišnjakom iz Benkovca, koje sumnjiči za dvije teške krađe i tri krađe na štetu Hrvatskih željeznica u Kninu, rekao je načelnik šibensko-kninske Policijske uprave Ivica Kostanić na konferenciji za novinare na kojoj je predstavljen njezin prošlogodišnji rad.

Osim toga, policija spomenutog 40-godišnjaka i još jednog 27-godišnjaka iz Knina sumnjiči za prikrivanje tih kaznenih djela.

Kriminalističkom istragom utvrđeno je da su osumnjičeni 40-godišnjak, 42-godišnjak, 43-godišnjak, 46-godišnjak, 48-godišnjak i 44-godišnjak od 1. siječnja 2007. do 31. prosinca prošle godine u Kninu iz lokomotiva i spremnika ukrali oko 18 tisuća litara dizelskoga goriva, čime su HŽ u Kninu oštetili za više od sto tisuća kuna, rekao je Kostanić.

Utvrđeno je i da je osumnjičeni 40-godišnjak kao zaštitar tvrtke iz Zagreba u kolovozu prošle godine skupinu muškaraca iz Knina, Promine i Benkovca dva puta zatekao u krađi goriva i omogućio im da ukradu oko 160 litara goriva.

Na kraju, policija 27-godišnjaka tereti da je od 44-godišnjaka, 48-godišnjaka i 46-godišnjaka kupovao gorivo iako je znao da je ono ukradeno.