pruga kod bakra

Iz HŽ-a otkrili što će s kukuruzom koji se rasuo nakon nesreće

14.12.2023 u 19:00

Bionic
Reading

Vagon od 90 tona je podignut i odvezen te je otvoren pristup ostatku kompozicije koju će rezati komad po komad i raščišćavati teren. Nastavlja se time sanacija pruge kod Bakra nakon željezničke nesreće u kojoj je teretni vlak udario u drugu lokomotivu iz suprotnog smjera

'Taj je vagon bio ključan, nalazio se u položaju koji nam je ometao pristup ostatku vagona. Bio je tovaran, ali nije oštećen. Ispod njega je oštećena pruga. Uspjeli smo dignuti vagon od 90 tona, odvezli smo ga u Meju, i sada pristupamo saniranju ostatka', rekao je za RTL Danas TV Stipo Barišić, voditelj Područne radne jedinice prometa HŽ Infrastrukture.

Dodaje kako se vlasnik odrekao tereta, odnosno žita. Najavio je kako slijedi usisavanje tereta, a potom će vagone rezati komad po komad, vagon po vagon.

'Ispod utovarenog vagona morali su popravljati prugu. Zapravo, radili smo nešto što do sad nikad nismo radili', rekao je Barišić.

  • +26
Prevrnuti vlak kod Rijeke Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Pristići će im i slovenske kolege u pomoć. Barišić je otkrio i zanimljiv detalj vezan uz teret, odnosno žito. S obzirom na to da se vlasnik odrekao tereta, to znači da bilo tko može doći i uzeti kukuruz.

'Da, po tome što je on izjavio, ljudi mogu dolaziti po kukuruz, hraniti blago. Bolje je sve nego da propadne', rekao je Barišić.