MASOVNI PRELAZAK

Iz HSP-a u HSP Ante Starčević u Splitu pristupila 104 člana

14.07.2012 u 14:36

Bionic
Reading

Predsjednica HSP dr. Ante Starčević (HSP AS) i saborska zastupnica Ruža Tomašić danas je u Splitu nazočila potpisivanju pristupnica toj stranci dosadašnja 104 člana HSP-a, a u izjavi novinarima osudila je zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji (MPO) što ga je jučer prihvati Hrvatski sabor

'Zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji je i protiv Boga i protiv čovječnosti i većinom su na izradbi tog zakona angažirani oni koji će se obogatiti na tuđoj nesreći', rekla je Tomašić odgovarajući na novinarske upite. Po njezinim tvrdnjama prijedlog zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji radili su liječnici koji imaju 'svoje privatne bolnice ili privatna lječilišta'.

'Postoji prirodan način borbe protiv neplodnosti i dokazano je da je na taj način u svijetu zatrudnjelo 76 posto žena, koje imaju poteškoće plodnosti, a medicinski potpomognutom oplodnjom zatrudnjelo je 26 posto žena koje imaju takve poteškoće', rekla je Tomašić.

Za današnji prelazak 104 dosadašnja člana HSP-a s podrčja Splita i splitsko-dalmatinske županije u HSP dr. Ante Starčević, Tomašić je rekla da je to drugi do sada najmasovniji takav prelazak u Hrvatskoj nakon Siska, gdje, po njezinim tvrdnjama, HSP Ante Stračević sada broji oko 4.500 članova.

'Naš prioritet je osnažiti stranku diljem Hrvatske uoči lokalnih izbora 2013. i u svim sredinama predložiti kandidate koji ne rade za osobni interes, nego se zauzimaju za napredak lokalne zajednice', kazala je Tomašić.

Ocijenila je kako su oni koji su se borili za osobne interese 'upropastili Hrvatsku'. 'Hrvatska je na koljenima i nemamo što jedni drugima lagati, a tomu je pridonijelo što se u politici uvijek vrte jedni te isti ljudi'. rekla je Tomašić, dodavši kako se njezina stranka zauzima za promoviranje mladih ljudi u politici.

Dosadašnji predsjednik mladeži HSP-a splitsko-dalmatinske županije i aktualni predsjednik Savjeta mladih grada Splita Mario Popović, koji je danas također pristupio HSP-u dr. Ante Starčević, naglasio je kako se na takav postupak odlučio pošto predsjednica HSP-a Ante Starčević svojim primjerom pokazuje da se ne bori za osobni interes, što, po njemu, nije slučaj u HSP-u čiji je do sada bio član. Ruža Tomašić je danas Maria Popovića odmah imenovala koordinatorom mladeži HSP dr. Ante Starčević za podtručje splitsko-dalmatinske župnaije.

Doskorašnji povjerenik HSP-a za grad Split Ivan Turudić danas je također potpisao pristupnicu HSP-u dr. Ante Starčević te je rekao kako se za to odlučio jer nije više mogao trpjeti ucjene u HSP-u. 'Predsjednik HSP-a Danijel Srb me imenovao povjerenikom te stranke za grad Split, ali samo pet mjeseci nakon toga došao sam u situaciju da me se iz nje izbaci, što nisam mogao podnijeti', rekao je Turudić.