NEMA ŽRTAVA

Iz Gaze na Izrael ispaljena raketa

19.11.2010 u 09:09

Bionic
Reading

Prvi puta posljednjih mjeseci jedna raketa dugog dometa ispaljena iz Pojasa Gaze eksplodirala je u petak ujutro na jugu Izraela, pri čemu nije bilo žrtava, rekao je glasnogovornik izraelske vojske

Raketa tipa Grad dometa između 30 i 40 kn ili dvostruko više od raketa Kasam koje uobičajeno ispaljuju palestinski aktivisti, oštetila je jedan kamion cisternu, dodao je glasnogovornik koji je naglasio da se radi o prvoj raketi ispaljenoj posljednjih nekoliko mjeseci.

Državni radio je naveo da je raketa eksplodirala blizu grad Ofakim, 30 km od Pojasa Gaze. U četvrtak su dvije minobacačke granate pale na jug Izraela, također bez žrtava i šteta. Od početka godine više od 180 raketa i granata ispaljeno je iz Pojasa Gaze prema Izraelu, prema podacima izraelske vojske.

Izraelska vojska izvodi zračne napada na počinitelje tih napada, kao i na radikalne palestinske aktiviste poput Islama Jasina, dužnosnika salafističke skupine Vojska Islama koji je ubijen u srijedu u napadu izraelskih zrakoplova u Gazi.