PREIZBORNA TURNEJA

Ivo Josipović na splitskoj Rivi

13.12.2009 u 09:20

Bionic
Reading

Predsjednički kandidat SDP-a Ivo Josipović na splitskoj je rivi sinoć okupio tri do četiri tisuće simpatizera

Osim Josipovića na bini se pojavio i predsjednik SDP-a Zoran Milanović koji je najavio pobjedu SDP-ovog kandidata i rekao da će taj izbor biti kraj početka promjena u Hrvatskoj. 'Predsjednik Ivo Josipović neće biti predsjednik iz SDP-a, već predsjednik svih građana Hrvatske', naglasio je Milanović.

Ivo Josipović u govoru je ponovio već dobro poznate elemente svog političkog programa te pozvao prisutne da glasaju za promjene. Istaknuo je da ne želi Hrvatsku s građanima koji kopaju po kontejnerima. Lopovi i kriminalci ne bi trebali spavati po luksuznim hotelima i jahtama, već u zatvoru, zaključio je na kraju svog govora uz burno odobravanje dobrano promrzle publike.

Susret Josipovića i Keruma


Na skupu su nastupali i gosti, za početak pjevači Vinko Coce i Kemal Monteno te Marjan Ban s pratećim bendom i na kraju zvijezde večeri TBF. Program između glazbenog i govornog dijela je vodio glumac Tarik Filipović.

Kada je krenuo TBF došlo je do velikih pokreta, jer su se stariji simpatizeri i članovi SDP-a evakuirali od decibelnog udara splitskih glazbenika. U izvedbi 'Nostalgične', bendu se priključio i Ivo Josipović na sintesajzeru.

Prije početka skupa, Josipović je prošetao po Rivi rukujući se sgrađanima Splita. Ispred 'Vjeke' se susreo i sa splitskimgradonačelnikom Željkom Kerumom koji mu je zaželio dobrodošlicu.