NAJMLAĐI SIN DAO ISKAZ

Odvjetnica Ivana Todorića: Supruga mu je u visokom stupnju trudnoće, ali...

23.10.2017 u 12:03

Bionic
Reading

Jasna Novak, odvjetnica Ivana Todorića, potvrdila je za N1 da je on u Hrvatskoj te da je jutros obavio ispitivanje i dao svoj iskaz u Državnom odvjetništvu

'Ivana Todorića tereti se, kao i ostale, za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje isprava. Supruga mu je u visokom stupnju trudnoće i vjerujem da će zbog toga morati otići iz Hrvatske, ali naglašavam - svakom pozivu će se odazvati!', kazala je, prenosi N1, njegova odvjetnica Jasna Novak.

Na pitanje gdje je Ivica Todorić odgovorila je kako ona to ne zna i kako ne bi bilo pristojno komentirati druge klijente, odnosno osumnjičene.

Mlađi sin Ivice Todorića bio je izvan Hrvatske, odnosno bio je službeno odsutan i boravio u SAD-u i Švicarskoj. Na ispitivanju u ŽDO-u je iznio obranu i porekao optužbe koje mu se stavljaju na teret.

  • +2
Odvjetnica Jasna Novak dala je izjavu medijima o slučaju Ivana Todorića Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic / CROPIX

Nakon dolaska Ivana Todorića izvan države nalazi se još samo bivši šef Agrokora Ivica Todorić, kojem je jedinom određen istražni zatvor.

Podsjetimo, izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu sastalo se u ponedjeljak ujutro i donijelo odluku o žalbi Državnog tužiteljstva (DORH) na odbacivanje istražnog zatvora za 14 osumnjičenika u slučaju Agrokor.

No kako je za tportal kazao glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu Krešimir Devčić, odluka još nije objavljena jer je moraju napisati. 'Vjerujem da će odluka biti poznata tijekom današnjeg dana, oko 12-13 sati', rekao je Devčić.

Tužiteljstvo je, podsjetimo, u petak podnijelo žalbu na odbacivanje istražnog zatvora za 14 osumnjičenika u slučaju Agrokor.

Podsjećamo da se u Hrvatsku u petak vratio stariji sin Ante Todorić, koji je dao iskaz u ŽDO-u, nakon čega je novinarima pred Kulmerovim dvorima dao kratku izjavu za medije.

'Kao što sam obećao, došao sam u Hrvatsku, porekao sam sve ono što mi se stavlja na teret. Istraga je u tijeku, nemam dalje komentara, zahvaljujem se', rekao je Ante Todorić, koji nije odgovorio na pitanje novinara gdje se nalazi njegov otac.

Ante Todorić, potvrdio je njegov odvjetnik Fran Olujić, napustio je danas Hrvatsku i zbog posla se vratio u London.

  • +27
Ivan Todorić Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunić