IVAN VRDOLJAK

'Istražno povjerenstvo neće donijeti rezultat, ali zašto ne. Podržat ćemo ako treba'

04.04.2017 u 12:51

Bionic
Reading

Iako tzv. Lex Agrokor tek treba i službeno uvrstiti u dnevni red, saborski odbori vec su počeli raspravljati o zakonu. Svoje amandmane pripremio je i HNS

Jedan od amandmana HNS-a, kazao je Ivan Vrdoljak novinarima u Saboru, ići će u smjeru da dobavljači budu u Savjetodavnom vijeću. 'Jedan od onih glavnih smjerova amandmana bit će prvo da vjerovnici, prvenstveno dobavljači i mali i veliki sudjeluju u savjetničkom vijeću i te da ono ima veće ovlasti. Drugo je apsolutna nepovredivost privatnog vlasništva kao temelj demokracije i treće je da svima onima koji su ovom periodu isporučivali robu i de facto dali šansu za održivost sustava da budu u prioritetu', kazao je Vrdoljak.

HNS-ovi pravnici već proučavaju i zakon kako bi ocjenili njegovu ustavnost.

Upitan hoće li podržati SDP-ov prijedlog osnivanja istražnog povjerenstva, Vrdoljak je kazao: 'Istražno povjerenstvo neće donijeti pravi rezultat, ali zašto ne. Podržat ćemo ako treba.'

Komentirao je i izjavu Bože Petrova kako se traži način da država preuzme upravljačka prava u Agrokoru. Vrdoljak kaže da je to potez populista.

'Premijer nosi glavnu odgovornost i treba sa svojim dečkima iz Sabora i koalicijskim partnerima malo češće razgovarati kako ne bi dolazili amandmani, nego da dođe jedan jasan i egzaktan odlučan stav, što je gotovo nevjerojatno doživjeti od Plenkovića s porukom da i koalicijski partner stoji iza toga', rekao je Vrdoljak.