jedan mjesec

Istražni zatvor sinu koji je sumnjiči da je sjekirom ubio oca

09.07.2021 u 18:59

Bionic
Reading

Sudac istrage karlovačkog Županijskog suda Ante Ujević odredio je u petak Igoru Vukadinoviću (20) iz Repainog Klanca, koji se sumnjiči da jučer sjekirom ubio oca, jednomjesečni istražni zatvor zbog osobito teškog kaznenog djela i mogućeg utjecaja na svjedoke.

Sudac Ujević je potvrdio da je mladić osumnjičen za osobito teško kazneno djelo za koje zakon predviđa kaznu od 21 do 40 godina zatvora.

Županijsko državno odvjetništvo je objavilo kako postoji osnovana sumnja da je 20-godišnji osumnjičenik jučer u obiteljskoj kući u mjestu Rapain Klanac "alatom, s ciljem da usmrti svojeg 52-godišnjeg oca, zadao ocu udarce u glavu dok je ovaj spavao i time mu nanio ozljede od kojih je umro na mjestu događaja”.

Osim zbog počinjenog osobito teškog kaznenog djela istražni zatvor mu je određen i, kako je rekao sudac Ujević, zbog opasnosti da bi na slobodi mogao utjecati na svjedoke.

“Treba ispitati više svjedoka, a kako su to sve njegovi susjedi i rodbina treba otkloniti tu opasnost”, rekao je Ujević koji je također potvrdio da se osumnjičenik branio šutnjom i da nije priznao kazneno djelo. Također je rekao da je ubojstvo počinjeno sjekirom.