ekipa iz dubrave

Istraživali pokušaj ubojstva pa uhitili odbjeglu osobu i provalnika

08.01.2021 u 17:10

Bionic
Reading

Zagrebačka policija prijavila je u petak 29-godišnjaka kojeg sumnjiči za pokušaj ubojstva 40-godišnjaka, dok su u istom kriminalističkom istraživanju uhićeni i 24-godišnjak za kojim je bila raspisano nekoliko potraga te 35-godišnjak kojeg se sumnjiči za provalnu krađu i preprodaju duhana

Policija je precizirala da je 29-godišnjak u srijedu oko 14.30 sati došao taksijem do Južne ulice u kojoj živi 40-godišnjak. Nakon što je izašao iz taksija, 29-godišnjak se maskirao zaštitnom maskom i kapuljačom te je došao do obiteljske kuće 40-godišnjaka koji se u tom trenutku pojavio na prozoru. Tada je između njih izbila svađa, nakon čega je 29-godišnjak prema 40-godišnjaku ispalio nekoliko hitaca od kojih je jedno zrno streljiva pogodilo oštećenika u lijevo ramene.

Osumnjičenik je zatim pobjegao, dok je ozlijeđeni kolima hitne pomoći prevezen u KBC Zagreb gdje je utvrđeno da je zadobio tešku tjelesnu ozljedu opasnu po život.

Policajci su pretragom osumnjičenikovog doma u Dubravi pronašli veću količinu kave u originalnoj ambalaži i veću količinu alata, za koje postoji sumnja da potječu iz više imovinskih kaznenih djela. Ujedno je u osumnjičenikovoj kući uhićen i 24-godišnjak za kojim je bilo raspisano nekoliko potraga.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem policija je došla do saznanja da je osumnjičeni 35-godišnjak zajedno s još jednim nepoznatim muškarcem u srijedu navečer provalio u kuću 28-godišnjakinje u Dubravi. Policija je precizirala da su dvojica provalnika ukrala tri narukvice, sat, prsten, naušnice i neutvrđenu količinu tableta, dok se 35-godišnjaka sumnjiči i za preprodaju 18,5 kilograma sitno rezanog duhana.  

Po provedenom kriminalističkom istraživanju obojica osumnjičenih su u zakonskom roku predani pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je podnijeto nadležnom državnom odvjetništvu.