DNEVNIK NOVE TV

Istraženo: Tko je favorit za osječkog gradonačelnika?

29.03.2017 u 21:10

Bionic
Reading

Istraživanje Dnevnika Nove TV pokazuje da najveće povjerenje među Osječanima uoči lokalnih izbora u svibnju ima aktualni gradonačelnik Ivan Vrkić s 27,9 posto potpore. Na drugom je mjestu nova nada HDZ-a Ivana Šojat koja može računati na 18,5 posto birača, a HDSSB-ov kandidat za gradonačelnika Dragan Vulin želi vratiti upravljanje grada toj stranci, no sada može računati na 12,6 posto potpore ispitanika

Mostov kandidat Miroslav Šimić dobiva 9,9 posto potpore. Danijela Lovoković, kandidatkinja Snage Slavonije i Baranje, ima potporu od 7,5 posto.

Iako je već bio gradonačelnik, Anto Đapić želi ponovno na čelo grada, a trenutačna mu je potpora 5,7 posto. Miroslav Vanek, kandidat Goge i Pametnog, kampanju počinje potporom od 3,3 posto birača. Ostali kandidati imaju potporu od 1,9 posto, a neodlučnih je 12,6 posto, javlja Dnevnik Nove TV.

Vrkić kao nezavisni kandidat u drugom bi krugu osvojio 50 posto potpore, a HDZ-ova kandidatkinja Šojat 36 posto potpore. Na izbore ne bi izašlo šest posto birača, a neodlučnih je osam posto. On dobiva 54 posto, a lider HDSSB-a 31 posto potpore, na izbore ne bi izašlo šest posto birača, a neodlučnih je još devet posto Osječana. Vrkić bi osvojio 55 posto potpore osječkih birača kad bi se u drugom krugu sučelio s Miroslavom Šimićem, koji može računati na 29 posto potpore. Na izbore ne bi izašlo šest posto birača, a neodlučnih je još 10 posto.

Čiji je program provediv?

Neovisno o preferencijama, građani su upitani koliko vjeruju da će svaki od kandidata provesti svoj predizborni program u djelo ako postane gradonačelnik.

I tu se na prvom mjestu nalazi Vrkić - 54 posto misli kako će on provesti svoj program u slučaju pobjede. Da će Dragan Vulin provesti svoj program, vjeruje 39 posto građana. U provedivost programa Miroslava Šimića vjeruje 37 posto ispitanika. Da bi Ivana Šojat, kao nova nada HDZ-a u Osijeku, svoj program zaista ispunila kada bi postala gradonačelnica, misli 36 posto ispitanika.