MEĐIMURSKI ŽUPAN

Matija Posavec ide po još jedan mandat

16.03.2017 u 13:44

Bionic
Reading

Međimurski župan i predsjednik HNS-a Međimurske županije Matija Posavec najavio je u četvrtak na konferenciji za novinare da će biti HNS-ov kandidat za međimurskog župana na svibanjskim lokalnim izborima

"Ovom izjavom želim prekinuti neizvjesnost oko toga hoću li biti kandidat za čakovečkog gradonačelnika ili međimurskog župana. Tražim podršku od Međimurki i Međimuraca da mi ukažu povjerenje da vodim njihovu županiju još četiri godine", rekao je Posavec, koji je izvijestio da je u utorak dobio jednoglasnu podršku svoje županijske organizacije HNS-a za još jedan mandat.

Govoreći o postignutom u proteklom mandatu, izjavio je kako je napravio sve što je obećao na prošlim lokalnim izborima.

"Međimurje je svima u Hrvatskoj primjer dobre prakse, primjer efikasnog sustava koji je izgrađen za dobrobit žitelja ovoga kraja", naglasio je Posavec  i dodao kako još ima puno posla.

Ocijenio je da je u mandatu na izmaku Međimurje doživjelo najveći investicijski ciklus te najavio da će na idućoj sjednici Skupštine Međimurske županije biti izglasan projekt revitalizacije čakovečkog Starog grada Zrinskih, vrijedan 44 milijuna kuna.

"Taj, ali i mnogi drugi projekti bit će realizirani nakon 22. svibnja ove godine", istaknuo je Posavec i poručio kako želi okupiti široku političku platformu, želi biti kandidat svih Međimurki i Međimuraca bez obzira na stranačke boje.

Odgovarajući na novinarsko pitanje oko mogućih koalicija, rekao je da su i SDP i HDZ istaknuli svoje kandidate za župana, ali da on nudi suradnju svima. No, neće nikoga vući za rukav i moliti, vrata su otvorena svima, poručio je Posavec koji smatra da glavni politički akteri mogu sjesti s njim za stol i naći zajedničku platformu za suradnju, posebno prema metropoli.

Svim strankama je zahvalio na dosadašnjem korektnom odnosu, posebno istaknuvši dosadašnje partnere, kojima je također ponudio mogući nastavak suradnje, poručivši kako će  javnost o  imenima  zamjenika i kandidatima za listu za Skupštinu biti pravodobno informirana.

Posavec je najavio da će HNS imati svog kandidata za čakovečkog gradonačelnika, jer nije zadovoljan kako je Čakovec funkcionirao u protekle četiri godine. Smatra da se, za razliku od Međimurske županije, Čakovec nije razvijao i da, kako je rekao, "kumska ekipa koja vlada gradom ne zaslužuje još jedan mandat".

U Murskom Središću HNS će podržati HDZ-ovog kandidata i dosadašnjeg gradonačelnika Dražena Srpaka, a u Prelogu će sa SDP-om imati svog kandidata.

Govoreći o koalicijama na razini općine, Posavec je rekao kako su svim gradskim i općinskim organizacijama "prepuštene slobodne ruke", ali da očekuje još bolji rezultat nego je to bio na prošlim izborima.