dobre vijesti

Istra nakon više od deset dana bez novozaraženih

24.08.2020 u 09:39

Bionic
Reading

Nakon više od deset dana u Istri nema novozaraženih koronavirusom, a tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je ukupno 144 uzoraka brisova na COVID-19, od toga stotinjak za administrativne potrebe, i svi su negativni te nema novozaraženih, izvijestio je u ponedjeljak istarski Stožer civilne zaštite

"Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je ukupno 144 uzoraka briseva na COVID-19, od toga stotinjak za administrativne potrebe, i svi su negativni te nema novozaraženih", naveo je načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac dodavši kako su od jučer izliječene dvije osobe.

Trenutno su u Istri 63 osobe zaražene koronavirusom, od kojih su samo četiri na liječenju u pulskoj Općoj bolnici, dok se ostali liječe kod kuće. U mjerama samoizolacije nalazi se 227 osoba.

"Situacija je danas dobra, što ne znači da će takva biti i idućih dana. Stoga nema opuštanja, građani moraju biti i dalje oprezni i odgovorni jer samo na taj način možemo zadržat povoljnu epidemiološku situaciju u Istri", poručio je načelnik Dino Kozlevac. On je u nedjelju boravio u Barbanu gdje se održala 45. Trka na prstenac i ocijenio kako je manifestacija zbog posebnih epidemioloških mjera okupila puno manji broj posjetitelja te kako je sve proteklo u redu što se tiče epidemioloških mjera.

"Manja okupljanja uočena su oko trkališta i nakon same trke, no radilo se uglavnom o članovima obitelji i rodbine", ustvrdio je Kozlevac.