državna imovina u zagrebu

Istarska županija želi kupiti prostor u kojem je kultni Klub studenata Istre

  • Autor: M. Šu.
  • Zadnja izmjena 02.04.2019 12:13
  • Objavljeno 02.04.2019 u 11:58
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galovic/PIXSELL

Istarski župan Valter Flego uputio je danas, u ime Istarske županije, ministru državne imovine Goranu Mariću zahtjev za kupnju poslovnog prostora u Ilici 13, u Zagrebu, u kojem djeluje Klub studenata Istre 'Mate Balota'

U dopisu župan Flego podsjeća kako se u ožujku obratio sa zahtjevom za rješavanje problematike korištenja prostora za rad Kluba studenata, ali do sada to pitanje nije riješeno. Također, župan još jednom naglašava da je Istarska županija zainteresirana za daljnji rad Kluba i potiče aktivnost Kluba u cilju očuvanja istarskih običaja, kulture, jezika, kao i promocije Istarske županije u cjelini. Iseljenjem Kluba iz ovih prostora dovodi se u pitanje njegovo daljnje funkcioniranje, kao i pitanje djelovanja 224 člana Kluba, poručuje se u priopćenju.

'Uzimajući u obzir činjenicu da Klub studenata Istre „Mate Balota“ djeluje kao neprofitna udruga u ovom prostoru preko 50 godina te da je sve ove godine u njegovom neprekinutom i nesmetanom posjedu, koristeći ga do sada temeljem ugovora o zakupu s Gradom Zagrebom, tražimo da Republika Hrvatska, kao sadašnji vlasnik predmetnog prostora, omogući Istarskoj županiji kupnju istoga, te da nam Ministarstvo državne imovine odgovori na ovaj zahtjev', stoji u dopisu.

Po odobrenju zahtjeva, zaključuje župan Flego, Istarska županija pozvat će sve istarske gradove i općine da se uključe u proces kupnje navedenog prostora.

Podsjetimo, vlasništvo nad prostorom u kojem se nalazi kultni klub Istrana država je preuzela od Grada Zagreba pa je Ministarstvo državne imovine nedavno pozvalo vodstvo Kluba studenata Istre na razgovor i upoznalo ih s namjerom iseljenja studenata iz njihova kluba.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!