TRAGEDIJA U NOVOJ GRADIŠKI

Ispovijest majke optužene da je na smrt pretukla svoju dvogodišnju djevojčicu: 'Nisam ju ubila! Natjerali su me da priznam'

17.06.2021 u 20:29

Bionic
Reading

Cijelu je Hrvatsku prije nešto više od dva mjeseca šokirao slučaj nesretne dvoipolgodišnje djevojčice iz Nove Gradiške, koja je u zagrebačku bolnicu primljena s teškim ozljedama te je ubrzo i izgubila bitku za život.

Za nanošenje ozljeda, koje su bile toliko teške da je djevojčica preminula, kao i za zanemarivanje i zlostavljanje optuženi su roditelji, prvenstveno majka.

Dnevnik Nove TV je pričao s majkom nesretne djevojčice koja objasnila kako je do nesreće došlo. Kazala je da su se njene dvije kćeri igrale i da se jedan zabila u drugu, koja je pala udarila glavom u zid te je ju je ona uzela u ruke i istrčala vani.

Objasnila je da je na početka priznala krivicu zbog druge kćeri koja je u biti i kriva za to. 'To je bila jedna obična nezgoda', naglasila je.

Potom je ispričala što je rekla policiji da se dogodilo.

'Ja sam, kad su me prvi dan ispitali, prvu noć sam, ja sam rekla da ja nisam ništa napravila, da nisam kriva, da nisam joj ništa napravila. Sutradan su oni meni došli reći da ja nešto kažem, bilo što. Da sam izmislila priču, da sam ja nju stavila na stolicu i da sam je udarila glavom o zid. Eto tako. Da ne bi danas, sutra moja mala ova koja se igrala s njom, da ne bi nju danas sutra zvali ubojicom', pojasnila je.

Navela je i da je pod pritiskom morala priznati da je ubila svoju djevojčicu. 'Pod pritiskom sam morala priznati. Oni su mi rekli da ću ja dobiti 20, 30 godina zatvora i da će mi donijeti djecu u posjet, a ja kad sam čula da će mi donijeti djecu u posjet, ja sam bilo što izmislila', rekla je.

Na konstataciju da u policijskom izvješću stoji da je djevojčica imala hematom na glavi, na čelu i na obje noge kazala je da su te ozlijede nastale od djevojčicinog oca.

'On je nju tukao i maltretirao kao što je i mene. I svu djecu', dodala je. Porekla je da je ubila svoju djevojčicu i smatra da je za smrt odgovoran suprug. Kazala je i da supruga nije vidjela od kada je izašla iz zatvora. S njim nema nikakav odnos i planira se razvesti što je prije moguće.