još nije za javnost

Dovršen je nalaz stručnog nadzora u slučaju ubojstva dvoipolgodišnje djevojčice iz Nove Gradiške

20.04.2021 u 21:42

Bionic
Reading

Dovršen je i nalaz stručnog nadzora oko postupanja socijalnih radnika u slučaju ubojstva dvoipolgodišnje djevojčice iz Nove Gradiške

O nalazu stručnog nadzora nad postupanjem socijalnih radnika u slučaju ubojstva djevojčice iz Nove Gradiške u Dnevniku Nove TV više je rekao predsjednik Hrvatske komore socijalnih radnika Antun Ilijaš.

"Ono što smo mi danas zaprimili su izvješća kolegica koje su bile u nadzoru i sada će Povjerenstvo za stručni nadzor pregledati to izvješće odnosno vidjeti jesu li sve relevantne činjenice koje moraju biti ispitane od strane ljudi koji provode nadzor napravljene. Oni sastavljaju izvješće", rekao je Ilijaš.

"Imam neke informacije da će se to povjerenstvo sutra, najkasnije prekosutra sastati i nakon toga predati izvješće nadležnom ministarstvu", dodao je Ilijaš navodeći kako smatra da to ne traje dugo.

"Traje iz objektivnih okolnosti"

"Ne bih rekao da to dugo traje. Traje iz objektivnih okolnosti. Kolegica nad kojom se to radilo je dan prije nego se dogodio taj događaj bila u samoizolaciji, a na sam dan joj je bio potvrđen COVID. Nije se mogao obaviti razgovor s njom. Mi kad radimo nadzor moramo obaviti razgovor", rekao je Ilijaš.

"Bio je dio papira, a kolegice kad su išle razgovarati s njom, izlučile su dodatnu dokumentaciju. Prvi put kad su bile, one su izlučile dokumentaciju, a još su dobile drugu koju su morale obraditi", objasnio je Ilijaš.

Prema preliminarnim rezultatima nisu uočena kriva postupanja. I Psihološka komora potvrdila je da se nije postupalo mimo standarda i mjera koje je izrekao Centar.

No, upravni nadzor je ekspresno dovršen, rečeno je da je pogreška napravljena kad je dijete vraćeno u biološku obitelj.

"Ja mislim da možemo očekivati vrlo stručan, detaljan i koncizan nalaz kolegica koje su bile u nadzoru. Radi se o kolegicama koje su 30 godina u tom poslu, radile su na tim ili sličnim poslovima i mislim da su to detaljno napravile. Nisam nalaz vidio, ne mogu reći što je u njemu", rekao je Ilijaš.