'FATALNA DOLORES'

Ispovijest djevojke Vedrana Tomasa kojeg je ubio brat blizanac

09.01.2013 u 09:59

Bionic
Reading

Pored mene nema više nikoga. Svi su mi prijatelji okrenuli leđa. Ne mogu jesti, uzimam samo tablete za smirenje, bojim se spavati, imam napadaje panike. Ne znam hoću li to uspjeti preživjeti. Kažu da sve boli prestaju, ali mislim da ova nikad neće. Vedran je bio moja najveća ljubav, ali prije svega on mi je bio najbolji prijatelj. Bili smo kao prst i nokat, priča u svojoj ispovijesti za Večernji list Dolores D., djevojka Vedrana Tomasa koji je nožem ubijen na Novu godinu u stanu na zagrebačkoj Trešnjevci. Za ubojstvo policija sumnjiči njegovog brata blizanca Miroslava

Dolores je u statusu svjedoka, no mediji su je prozvali dominom nastranih sklonosti kojoj su užitak pružale sado-mazo seanse s braćom Tomas i seksualne orgije s nepoznatim ljudima.

Policija je u pretrazi stana pronašla hrpu plišanih igračaka, ružičaste lisice za vezanje, povez za oči iz trgovine poklona te štipaljku za bradavice koju je, kaže Dolores, sam sebi za Božić iz šale poklonio Miroslav. U stanu je pronađen i očev pištolj jer je Miroslav bio fasciniran oružjem.

Dolores odbacuje navode da su imali druge partnere, kao i navode da se bavila prostitucijom.

Što se tiče samog ubojstva, Dolores je u ispovijesti Večernjem listu ponovila iskaz dan otprije. Nakon što je Miroslav slučajno ubo Vedrana novim nožem, ona je Vedranu previla ranu, a Miroslav mu se ispričao i poljubio ga. Ona je tada otišla u drugu sobu razgovarati s prijateljicom preko interneta, a braća su ostala zajedno u sobi. Kada se vratila, vidjela je zamahivanje i Vedrana kako leži na podu.

'Miroslav mu je davao umjetno disanje, a ja sam mu vadila bljuvotinu i krv iz usta i vrištala da pozove Hitnu. Nije zvao pa sam uzela pištolj i pucala u kauč, što ga je prepalo pa ih je nazvao. Stigli su za šest minuta, a liječnici su samo rekli: Zar ne vidite da je mrtav? Oni su tada pozvali policiju, a mene su odveli u Vrapče', kaže Dolores.

Ne vjeruje da je Miroslav namjerno ubio Vedrana. 'Moja je teorija da je Vedran išao probuditi Miroslava koji je izuzetno agresivan kad ga se probudi i vjerojatno se digao i nož je poletio ravno Vedranu u prsa... Policija motiv nema ni danas niti će ga imati, jer motiv ne postoji', rekla je Dolores D. za Večernji list.