kazna izraelu

Iran: SAD je znao za našu 'ograničenu operaciju'

14.04.2024 u 18:26

Bionic
Reading

Iran je u nedjelju priopćio da je obavijestio Sjedinjene Države o svojoj namjeri da provede "ograničenu" operaciju protiv Izraela kao odgovor na smrtonosni napad početkom travnja na iranski konzulat u Siriji koji se pripisuje Izraelu

"Najavili smo Bijeloj kući u poruci da će naša operacija biti ograničena, minimalna i da će cilj biti kažnjavanje izraelskog režima", rekao je iranski ministar vanjskih poslova Hosein Amir-Abdolahian.

Iranski ministar rekao je to tijekom brifinga sa stranim diplomatima u Teheranu o napadu bespilotnim letjelicama i projektilima koji je tijekom noći pokrenula Revolucionarna garda, ideološka vojska Islamske Republike, protiv Izraela.

Amir-Abdolahian rekao je veleposlanicima da je Teheran obavijestio susjedne zemlje o svom planiranom napadu "72 sata prije operacije".

Iranski čelnici, uključujući vrhovnog vođu ajatolaha Alija Hamneija, obećali su da će "kazniti" Izrael za smrtonosni napad u kojem je ubijeno sedam časnika Revolucionarne garde u Damasku 1. travnja.

"Najavili smo našoj braći i prijateljima u regiji, uključujući zemlje u kojima se nalaze američke vojne baze, da je naš cilj samo kazniti izraelski režim", rekao je ministar.

"Ne želimo gađati američki narod ili američke baze u regiji", dodao je, upozorivši da bi Iran mogao gađati američke vojne položaje ako su uključeni u "obranu i potporu" Izraelu.

  • +8
Iranske rakete iznad Izraela Izvor: Profimedia / Autor: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia