sprema se osveta

Iran će kazniti Amerikance gdje god budu u njegovu dosegu

04.01.2020 u 15:54

Bionic
Reading

Iran će kazniti Amerikance gdje god budu u njegovu dosegu zbog ubojstva iranskog generala Kasema Sulejmanija, zaprijetio je visoki zapovjednik Iranske revolucionarne garde, prenosi u subotu iranska agencija Tasnim

General Golamali Abuhamzeh, zapovjednik Garde u južnoj pokrajini Kerman, spomenuo je mogućnost napada na brodove u Zaljevu.

Iran zadržava pravo da se osveti SAD-u zbog Sulejmanijeve smrti, rekao je general kasno u petak.

"Hormuški tjesnac od ključnog je značenja za Zapad i velik broj američkih razarača i ratnih brodova onuda prolazi... Iran je odavno identificirao ključne američke mete u regiji... nekih 35 američkih meta u regiji kao i Tel Aviv u našem su dosegu", rekao je.

Dužnosnik libanonskog Hezbolaha poručio je u međuvremenu iz Bejruta da će odgovor "osovine otpora" koju podržava Iran na ubojstvo generala Sulejmanija biti odlučan, prenijela je u subotu televizijska postaja Al Majadin.

Vođa Hezbolahova kluba zastupnika u Libanonu, Mohamed Raad, referirao se na niz skupina koje podržava Iran u regiji, od Libanona do Jemena, a koje su povećale utjecaj Teherana u regiji.

Raad je rekao da je SAD počinio "pogrešku" napavši Sulejmanija i da će to shvatiti u danima koji dolaze, prenijela je televizijska postaja.