IZ FEMINISTIČKE PERSPEKTIVE

Interpolov lov na narcisoidne kretene

09.12.2010 u 11:50

Bionic
Reading

Američka autorica, politička savjetnica i poznata feministička aktivistica Naomi Wolf u Huffington Postu objavila je pismo upućeno Interpolu, u kojem je dala svoje mišljenje oko uhićenja osnivača i oca Wikileaksa Juliana Assangea

Kao dugogodišnja feministička aktivistica, Wolf ističe kako je presretna jer je otkrila Interpolovu novu zanimaciju - uključivanje u globalnu potjeru te uhićenje i proganjanje ljudi koji se ponašaju kao narcisoidni kreteni prema ženama s kojima su u vezi.

Juliana Assangea se, naime, sumnjiči da je imao sporazumni seks s dvjema ženama, gdje je u jednom slučaju koristio kondom koji je puknuo. 'Ja shvaćam, na temelju izjave navodne žrtve i njezinih pritužbi u medijima, da je Assange također optužen za slanje SMS-ova i tweetanje u taksiju za vrijeme spoja s jednom ženom, a na putu do stana druge žene i, što je dovoljno gnjusno, da je 'čitao online priče o sebi' tijekom vožnje', piše Wolf.

Obje navodne žrtve također su uznemirene zato što je započeo vezu s jednom ženom dok je bio u vezi s drugom. Naravno, Wolf je kao feministkinja izrazito zadovoljna, jer su navodne žrtve koristile feministički nadahnutu retoriku te ublažile ono što zapravo vrijeđa privatne osjećaje. 'To je upravo ono što su naše prethodnice sufražetkinje namjeravale!', naglašava Wolf.

'Hvala vam opet, Interpole. Znam da ćete sada ubrzati globalnu potjeru za 1,3 milijuna muškaraca za koje sam osobno čula slične pritužbe – samo u SAD-u postoji jedno cijelo bratstvo na Sveučilištu u Texasu koje trebate uhititi odmah', cinično zaključuje Wolf.