SVE PO PRAVILIMA

Inspekcija se oglasila povodom šokantnih fotografija blizanaca s teškom upalom

29.01.2019 u 12:59

Bionic
Reading

Medicinski tretman petomjesečnih blizanaca u Klinici za infektivne bolesti 'Fran Mihaljević' učinjen je po pravilima struke, priopćila je inspekcija Ministarstva zdravstva nakon što su se društvenim mrežama i medijima proširile fotografije petomjesečnih blizanaca smještenih u ovoj zagrebačkoj klinici s teškom upalom intimnog područja zbog nehigijene

Inspekcija Ministarstva zdravstva priopćila je da je medicinski tretman petomjesečnih blizanaca u Klinici za infektivne bolesti 'Fran Mihaljević' učinjen po pravilima struke, javlja HRT.

Društvenim mrežama i medijima proširile su se, naime, šokantne fotografije petomjesečnih blizanaca smještenih u Klinici za infektivne bolesti 'Dr. Fran Mihaljević' u Zagrebu s teškom upalom intimnog područja zbog nehigijene, pa je Ministarstvo zdravstva tražilo očitovanje bolnice i u nju poslalo inspekciju koja je, kako je priopćeno, utvrdila da je tretman učinjen po pravilima struke.

Nakon pojave fotografija reagirali su priopćenjem i iz Klinike u kojem su naveli:

'Napravljen je izvid na Odjelu za novorođenčad i dojenčad na kojem se hospitaliziraju oboljela djeca do tri godine. Klinički status sve djece hospitalizirane na Odjelu je u skladu s prirodom i tijekom njihove bolesti.

U određenim bolestima kao što su obilni proljevi, alergijske reakcije, infekcije kože i dr., može se pojaviti i crvenilo na koži, kako u djece, tako i u odraslih bolesnika.

U male djece koja imaju nježnu kožu, u slučaju obilnih i učestalih proljeva koji traju više dana, zbog kiselosti sadržaja stolice (osobito ako se radi o virusnim proljevima), može se pojaviti, hiperemija i iritacija kože.

Unatoč lokalnoj njezi kože, ove promjene se mogu javiti tijekom proljeva, ali također vrlo brzo prolaze nakon prestanka proljevastih stolica', navodi se u priopćenju koje potpisuje ravnateljica Klinike prof. dr. sc. Alemka Markotić.