POVODOM ZATVARANJA

Informacijski centar EU-a u Zagrebu dijeli poklone

28.06.2013 u 10:22

Bionic
Reading

Informacijski centar EU-a kao i Delegacija EU-a službeno prestaju s radom 30. lipnja 2013. godine, a 1. srpnja svečano će se otvoriti ured Predstavništva Europske komisije i Ured za informiranje Europskog parlamenta

Zadnji dan rada Informacijskog centra EU-a za javnost bit će sutra, a tim povodom, kao i povodom skorog pristupanja Hrvatske u EU, svi posjetitelji Centra će danas i sutra dobiti prigodne poklone.

Informacijski centar EU-a otvoren je u prosincu 2006. godine s ciljem pružanja informacija o Europskoj uniji i o procesu pristupanja Hrvatske EU-u.

U šest i pol godina rada, posjetilo ga je više od 28.000 posjetitelja, tijekom kojih je podijeljeno više od 270.000 publikacija, tiskano više od 20 publikacija na hrvatskom jeziku o EU-u, održano više stotina predavanja o EU-u za učenike i studente diljem zemlje, izdano 60 brojeva elektronskog biltena koji se distribuira na više od 25.000 adresa, odgovoreno na više tisuća direktnih upita građana te organizirano više od 900 seminara, radionica, konferencija za medije te drugih događanja.

Organizirane su i tri EU bus turneje kroz tri godine diljem cijele Hrvatsku, četiri multimedijske izložbe 'Ja-građanin EU-a' u Zagrebu, Splitu, Osijeku i Rijeci koje su na interaktivan način posjetiteljima pružile informacije o njihovim pravima i mogućnostima u EU-u, studijska putovanja u Bruxelles i razne druge lokacije kao i seminari o EU fondovima i posjete projektima za novinare iz cijele zemlje te pobjednike natječaja.

Provedene su također i brojne aktivnosti povodom obilježavanja Europskog tjedna, Europskog dana jezika, Europskog tjedna mobilnosti te tematskih europskih godina, tri koncerta Ritam Europe te revija Dani europskog filma.