šef 'štampara' zabrinut

[FOTO/VIDEO] 'Infekcija se počela pojačano širiti, zaraženi i dalje ne prijavljuju sve kontakte, ispada da se ni s kim nisu družili'

  • Autor: D. Su./Hina
  • Zadnja izmjena 15.09.2021 14:43
  • Objavljeno 15.09.2021 u 13:16
Zvonimir Šostar

Zvonimir Šostar

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" Zvonimir Šostar upozorio je u srijedu da se infekcija koronavirusom počela pojačano širiti, brojevi novozaraženih nisu mali, pa nema razloga za miran san.

"Jučer smo 'obrisali' preko 750 naših sugrađana, gužva je i u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo.To samo pokazuje da se infekcija itekako počela pojačano širiti, brojke su sve samo ne male i imamo sve samo ne razloga za miran san'", izjavio je Šostar novinarima nakon konferencije za medije, na kojoj je najavljena biciklijada "Biciklom do zdravlja", koja će se održati 18. rujna u sklopu Europskog tjedna mobilnosti.

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Na pitanje prijavljuju li zaraženi svoje kontakte Šostar kaže kako i dalje ne prijavljuju u potrebnoj mjeri pa ispada da se ni s kim nisu družili, eventualno s jednom osobom. "A onda kasnije dobijete jako puno pozitivnih", rekao je.

U "Štamparu" su u utorak napravili 798 testova, od kojih je 199 bilo pozitivnih, dakle gotovo 25 posto.

To je itekako razlog za zabrinutost, poručio je Šostar.

  • +4
  • +1

Zagreb: Konferencija za medije povodom biciklijade 'Biciklom do zdravlja'

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL