ODVEZEN NA PSIHIJATRIJU

Incident u vojnoj bazi Zemunik: Vozilom probio ogradu i vozio se po pisti?

07.06.2023 u 15:53

Bionic
Reading

Prije nekoliko dana muškarac je navodno vozilom probio zaštitnu ogradu vojne baze Zemunik kod Zadra

Informaciju da je muškarac vozilom probio ogradu vojne baze i neko se vrijeme vozio po pisti objavio je lokalni portal 057info. Iako portal piše da je muškarac odvezen u psihijatrijsku bolnicu, pa se može pretpostaviti da nije bila riječ o nekoj vrsti terorističkog napada, ipak je bila riječ o ugrožavanju sigurnosti ljudstva i prometa u vojnoj bazi države članice NATO-a. Vojna baza u Zemuniku dijeli pistu s civilnom Zračnom lukom Zadar.

S obzirom na ozbiljnost situacije, tportal je poslao upit Ministarstvu obrane o potvrdi incidenta, kako je on okončan i je li intervenirala Vojna policija. Također smo pitali kakva je prijava podnesena protiv muškarca koji je izazvao incident te je li u njemu bilo elemenata koji bi zahtijevali pojačavanje sigurnosti u vojnoj bazi. Naravno, pitali smo i zašto MORH o incidentu nije izvijestio javnost. Iz MORH-a su nam potvrdili da je došlo do incidenta u bazi, ali nisu željeli otkriti detalje.

  • +13
Avioni u zrakoplovnoj bazi u Zemuniku Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

'Vezano za Vaš upit možemo Vas izvijestiti kako Oružane snage Republike Hrvatske vrše utvrđivanje svih relevantnih okolnosti događaja u vojarni 'Pukovnik Mirko Vukušić' u Zemuniku. Po završetku, Oružane snage RH izvijestit će Ministarstvo obrane o utvrđenom. Slijedom navedenog, Ministarstvo obrane u ovom trenutku ne može iznositi više informacija', stoji u odgovoru MORH-a.

Vojarna je u javnosti poznata, među ostalim, kao dom hrvatske protupožarne eskadrile kanadera i zračnih traktora te svjetski poznate akroskupine Krila oluje.