u tehničkoj školi

Incident u Čakovcu: Profesor fizički napao dvojicu učenika, intervenirala policija

05.12.2018 u 14:05

Bionic
Reading

Profesor u Tehničkoj školi u Čakovcu navodno je fizički napao dvojicu učenika 2. razreda u utorak poslijepodne. Policija još uvijek utvrđuje okolnosti incidenta

Kako Jutarnji list doznaje, profesor je učenike zbog ometanja nastave glasnim razgovorom i smijanjem odlučio izbaciti sa sata kada je došlo do napada. Prema riječima njihovih školskih kolega, profesor je jednog učenika prvo gurnuo, pa sa stražnje strane uhvatio za vrat i udario po glavi te ga udario nogom dok je učenik pokušao pobjeći.

Drugog je učenik odveo u svoj kabinet gdje je navodno vikao na njega i vrijeđao ga te nekoliko puta ošamario. Školske kolege su pozvale policiju koja je razgovarala s učenicima i profesorom, što je policija i potvrdila kako su u posljepodnevnim satima dobili anonimnu prijavu vezano za taj slučaj. O slučaju su obavijestili ravnatelja i školsku psihologinju.

Ovaj incident potvrdio je i ravnatelj škole Dražen Blažeka koji je rekao da je istraga još uvijek u tijeku kako bi saznali što se sve dogodilo te da postupaju u skladu sa svojim zakonskim obavezama i pravilnicima za postupanje u takvim slučajevima.