ŠTO ĆE SADA?

Ime nove koalicije Ćorićeva HSP-a osmislio Zoran Milanović

01.08.2016 u 19:49

Bionic
Reading

Zoran Milanović u rujnu prošle godine, iznerviran čestim napadima na SDP i sebe kao na nenarodnu vlast te nakon što je formirana Domoljubna koalicija sastavljena od HDZ-a, HSP-a AS, HSS-a i niza manjih stranaka, kazao je da njegova koalicija koja se tada zvala Hrvatska raste neće promijeniti ime, ali njih svi mogu zvati Domovinska koalicija

U nevjerojatnom obratu HSP AS, nakon što ga je odbacio HDZ, formira koaliciju upravo pod imenom Domovinska koalicija. Osvrnuvši se tada na ime koalicije (Hrvatska raste) Milanović je rekao da je gotovo svejedno kako će se koalicija zvati, ali da je narcisoidno nazvati se domoljubna koalicija, kako je uvriježen naziv HDZ-ova koalicije.

Domovinska koalicija je bila moja reakcija na uporna pitanja kako ćete nazvati koaliciju. To je malo narcisoidno da sami sebi dajete ime. I nama su zadnji put dali ime Kukuriku koalicija. Kako će se koalicija zvati je potpuno nevažno, može se zvati i ‘Hrvatska raste’. Kad vidim da se netko ima obraza nazvati domoljubna koalicija, kao da smo mi svi ostali strani agenti, onda ćemo se mi zvati, ali to je bio više vic, domovinska koalicija jer smo za domovinu, Hrvatsku', kazao je Milanović u rujnu prošle godine.

Upravo zbog udara s desna Milanović se odlučio novoj koaliciji nadjenuti ime 'narodna' otvorvši put da 'domovinsku' preuzme netko drugi. I to se upravo dogodilo.

Sada Pero Ćorić glavni tajnik HSP-a AS, koji je tvrdio da je ime Domoljubna koalicija upravo njegova umotvorina i da će koalicija nastaviti djelovati pod tim imenom sa ili bez HDZ-a, okuplja desnicu pod imenom koje je osmislio upravo njihov najveći politički neprijatelj, 'neokomunist' kako ga vole zvati Zoran Milanović - Domovinska koalicija.