SARNAVKA KOD STANKOVIĆA

'Imam PTSP od hrvatske države i institucija'

11.11.2012 u 17:46

Bionic
Reading

Sram bilo državu koja misli samo na sebe, rekla je Sanja Sarnavka, koordinatorica udruge B.a.b.e. U emisiji 'Nedjeljom u 2' pojavila se obrijane glave, zbog kemoterapije, i poručila da se nikada ne treba predavati. 'Pokušavam biti glas svih koji ne mogu reći što ih tišti. Imam mirnodopski PTSP, od institucija ove države. Birokratskom sustavu HZZO-a čovjek nije bitan', zaključila je

O slučaju Aleksandre Ljube pojasnila je da je osuđena zbog 6000 kn, a ženu zbog koje je osuđena nije znala ranije, upoznala ju je kao žrtvu nasilja. Za ministricu socijalne politike izjavila je da nije zainteresirana za žrtve nasilja - ali jako voli djecu.

'Nemoguće je zbog duga izbaciti deveteročlanu obitelj u kojoj ima djece. Neprimjereno je da u toj situaciji dolaze specijalci', kazala je Sarnavka o deložiranju obitelji Vukić.

Sarnavka je govorila o emancipaciji žena u hrvatskom društvu, o paradoksu današnje situacije u kojoj se žene mogu potvrditi i u poslovnom svijetu, ali im ostaje jednaka razina svakodnevnih obveza u obitelji, te o borbi s teškom bolešću i birokratskim barijerama s kojima se kao bolesnica susreće.