PARTNERI PRIJETE

Ili rekonstrukcija Vlade ili prijevremeni izbori!

30.12.2009 u 14:42

Bionic
Reading

I dok koalicijski partneri Jadranke Kosor iz HSLS-a i HSS-a, Darinko Kosor, Đurđa Adlešić i Josip Friščić nemaju nikakvih informacija o eventualnim promjenama u Vladi koje su najavili neki mediji, Milorad Pupovac kaže da je rekonstrukcija Vlade uvjet da se izbjegnu prijevremeni izbori

'Kada se Jadranka Kosor kao predsjednica HDZ-a i Vlade bude oglasila o rekonstrukciji Vlade, tada će to i HSLS kao koalicijski partner komentirati. Do tada se sve to nalazi u sferi spekulacija', poručio je predsjednik HSLS-a Darinko Kosor. Šef HSS-a Josip Friščić, najodanijeg partnera vladajućeg HDZ-a, također nema nikakvih spoznaja o promjenama u Vladi. Zato je preko svoje glasnogovornice Rozalije Trošelj poručio da je nezgodno komentirati informacije koje se nalaze u sferi spekulacija. Zbog toga potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac nije bio toliko zakopčan.

'Nije bilo nikakvih razgovora iako ideja rekonstrukcije nije strana. Ako ova Vlada želi nastaviti reforme u pravom smislu te riječi, a ne samo u borbi protiv korupcije, nego i ekonomije i državne uprave onda je jasno da ova vlada u tu borbu mora ući s novom snagom. U protivnom će je sustići nezadovoljstvo i zahtjevi za drukčijom vrstom promjena, a ta drugačija vrsta znači prijevremene izbore', rekao je Milorad Pupovac. O mogućem ulasku SDSS-a s ministarskim pojačanjem u Vladu, Pupovac kaže da za njih nije važna borba za funkcije, nego kvaliteta kadrova koji će ih zauzeti. Po svemu sudeći, godina koja je ispred nas po političkim turbulencijama ne bi trebala zaostajati za tekućom.