rizik od pada

Ikea apelira: Ako imate ovaj stol za previjanje, provjerite sigurnosne spojnice

30.04.2019 u 12:02

Bionic
Reading

IKEA je zaprimila tri izvješća o incidentima u kojima je sklopivi dio SUNDVIK stola za previjanje / komode olabavio, a djeca su pala sa stola za previjanje. U incidentima se sigurnosne spojnice nisu koristile prema uputama. Stoga poziva sve kupce koji imaju ovaj namještaj da osiguraju sklopivi dio priloženim sigurnosnim spojnicama

U slučaju da su izgubili sigurnosne spojnice, IKEA moli da ih kontaktiraju kako bi nove primili potpuno besplatno. Kupci neće morati dostaviti nikakav dokaz o kupnji, kao što je račun.

'Sigurni proizvodi su uvijek prioritet tvrtke IKEA, i doista nam je žao što čujemo o incidentima, ali sretni smo što su, prema našim saznanjima, djeca dobro. IKEA je poduzela mjere predostrožnosti i dodatno će poboljšati komunikaciju o proizvodima', kaže Emelie Knoester, voditeljica poslovnog odjela za djecu.

U tvrtki IKEA su primijetili da kupci svakodnevno koriste proizvod kao sklopivi stol za previjanje, ali ne koriste sigurnosne spojnice, kako je navedeno u uputama. Namjena stola je zamjena pelena maloj djeci. Druga namjena mu je namještaj za pohranu (komoda).

IKEA vjeruje da je proizvod siguran kada se koristi sukladno namjeni i u skladu s uputama te se ispričava zbog eventualno prouzročenih neugodnosti. Za više informacija, posjetiti www.IKEA.hr ili kontaktirati tvrtku IKEA na broj 01/ 44 55 444.