KERUM 'KITIO' TAMBURAŠE

Igor Štimac uzvanik na svečanoj policijskoj zabavi! Čudno?

28.09.2011 u 13:55

Bionic
Reading

Splitska policija prigodno je proslavila Dan svetog Mihovila, koji se slavi i kao Dan policije, tradicionalnom svečanom akademijom i domjenkom u Vili Dalmacija. Među nekoliko stotina uzvanika isticao se gradonačelnik Željko Kerum, kojemu je ovo bio jedan od rijetkih protokolarnih događaja na kojemu se pojavio u posljednjih nekoliko mjeseci, te - Igor Štimac

Kerum je pročitao prigodni govor i izrazio veliko zadovoljstvo radom policije. 'One u automobilima, ali i u drugim sektorima policije', slikovito se izrazio splitski gradonačelnik. Jasno da je zadovoljan, on sa snagama reda ionako ima prilično prisan, kvalitetan odnos - samo u ovoj godini splitska policija je progledala kroz prste njegovu sinu Jošku zbog noćne tučnjave na cesti i prijavila ga za vožnju presnažnog automobila tek na intervenciju Državnog odvjetništva.

Samom gradonačelniku, pak, potpuno su oprostili tučnjavu u svečanoj loži na Poljudu - nisu ga alkotestirali, nisu ga po uobičajenoj proceduri prijavili barem za narušavanje javnog reda i mira, a snimku nadzornih kamera zajedno s Hajdukom vješto i uspješno skrivaju od javnosti. Nije ni čudo da je na zabavi u Vili Dalmacija bio vidno veseo, pa je pri kraju večeri od svirača naručivao narodnjake i 'lijepio' im na čelo novčanice od 500 eura. No, to više i nije neka novost...

Kako se, pak, Igor Štimac našao na policijskoj zabavi i tko ga je ondje pozvao - nije poznato. Iz splitske policije službeno su nam odgovorili da nije bio na listi pozvanih, no moguće je da mu je pozivnicu dao neki od policijskih šefova i načelnika, 'koji po uobičajenoj praksi imaju mogućnost pozvati prijatelje'.

Štimac je i inače stari policijski znanac, još od doba kada je početkom devedesetih ispitivan zbog miniranja kafića, ili kada se otkrilo da je novac od transfera nekih njegovih nogometaša išao preko računa Novice Petrača. Istina, čovjek nikada nije osuđen, pa s te strane ima potpuno pravo pojaviti se na 'pendrek balu' u bivšoj Titovoj vili, gdje su se istovremeno nalazili svi važniji policijski šefovi.

Recimo, i oni koji već godinu dana kao zadatak imaju provjeriti tko je pomagao u šestogodišnjem skrivanju od pravde osuđenog ratnog zločinca Miljenka Bajića, uhićenog u rujnu prošle godine, za kojega je sam Štimac javno priznao da mu je bio prijatelj. Dapače, svojedobno je radio kao zaštitar u njegovoj diskoteci Masters, a pomagao je i njegovu obranu pred sudom.

Po neslužbenim informacijama, Državno odvjetništvo je još u listopadu prošle godine splitskoj policiji naložilo predistražne radnje protiv svih pomagača u Bajićevom bijegu, no do danas nikakvih vidljivih rezultata nema. Tko zna, možda će povjerljivo šaputanje sa Štimcem pod palmama Vile Dalmacija uroditi plodom?