SABORSKI ZASTUPNICI

IDS: Nastavljamo borbu za interese Istre i Kvarnera, kao i podizanje civilizacijskih standarda

29.10.2020 u 15:11

Bionic
Reading

Saborski zastupnici IDS-a Tulio Demetlika, Katarina Nemet i Marin Lerotić poručili su na konferenciji za novinare u Puli u povodu 100 dana rada ovog saziva Hrvatskoga sabora da su se u parlamentu nastavili boriti za interese Istre i Kvarnera te za podizanje civilizacijskih standarda.

"Transparentnost je temelj svake dobre i odgovorne politike i zato ne zaboravljamo što smo govorili prije izbora. Nastavili smo borbu za interese Istre i Kvarnera, za podizanje civilizacijskih standarda, za brži razvoj ekonomije, za decentralizaciju, digitalizaciju svih javnih usluga, jačanje transparentnosti i ubrzavanje rada pravosuđa, za aktiviranje neobrađenoga poljoprivrednog zemljišta i poticanje eko proizvodnje, za nove investicije i za ukidanje poreza za novootvorena radna mjesta", rekao je predsjednik Kluba zastupnika IDS-a Tulio Demetlika.

Dodao je kako je "jedna od misija IDS-a svojim primjerom pokazati da se i iz oporbe mogu postići rezultati, da oporbeni rad nije puko kontriranje, vikanje ili natjecanje u igrokazima, nego posao koji uz puno upornosti daje rezultate".

Saborska zastupnica Katarina Nemet rekla je da je Klub IDS-a u stalnoj i neposrednoj komunikaciji s ljudima u Istri, s načelnicima i gradonačelnicima, poduzetnicima, ljudima iz raznih drugih sektora te da su zahvaljujući tome u svojim istupima reagirali na konkretne, aktualne probleme i teme, bilo da je riječ o bespravnoj gradnji, neodgovarajućoj pripremi školske godine u covid uvjetima ili problemu neprijavljivanja gostiju u nekomercijalnom smještaju.

Marin Lerotić je istaknuo da se IDS u ovih 100 dana snažno zauzimao za digitalizaciju javnih usluga koje će ubrzati proces poslovanja, povećati transparentnost i privući zainteresirane investitore.

"Više puta isticali smo kako ovu krizu moramo pretvoriti u priliku, ali iz poteza Vlade rekao bih da ili ne razumiju o čemu pričamo ili se prave da ne razumiju. To vidimo i na primjeru BAT-a", rekao je Lerotić i najavio redovite susrete s građanima u Istri kako bi "saslušali ljude, utvrdili što ih muči i njihove probleme pretvorili u konkretne prijedloge s kojima će ići prema Saboru".