PLENKOVIĆ NOVINARIMA

'Idite doma, jer nema nikakve drame'

06.10.2016 u 17:12

Bionic
Reading

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izašao je zadovoljan iz prostorija stranke u četvrtak nešto prije 17 sati, i novinarima poručio još jednom da je siguran da imaju dovoljno potpisa za sastavljanje nove Vlade, te da 'idu kući, jer nema nikakve drame'. Dodao je i kako sutra očekuje sve potpise zastupnika nacionalnih manjina u Saboru

Kazao je da će se s Mostom čuti kasnije, kako su i dogovorili. "Mislim da su se potpisi povećali, a sutra ćemo, očekujem, imati potpise svih predstavnika nacionalnih manjina."

"Čut ćemo se iza pet, kad se jave - dalje ćemo odgovarati." "Ne, to nije tema", kazao je na pitanje inzistira li Milorad Pupovac još uvijek na zapošljavanju manjinaca u javnim poduzećima.

"Kolegama smo danas stavili na stol sve što smatramo da je realno i pravično, očekujem povratnu informaciju." "Slična", kaže na to kakva je ponuda.

Na pitanje jesu li se pripremili na to ako odgovor bude negativan, Plenković kaže da nisu, uvjeren je u dogovor, a novinarima je dodao da "slobodno mogu ići doma, nema nikakve drame."

"Ako se ponuda prihvati, razgovarat ćemo o temama koje se tiču finalizacije programa buduće Vlade, i kasnije konkretno o sastavu Vlade."

Što se tiče potpisa, ponavlja Plenković, tu nikakvih dilema nema. "Imat ćemo ih i više nego dovoljno, moj je prioritet postići dogovor HDZ-a, Mosta i nacionalnih manjina", zaključio je predsjednik HDZ-a, javlja N1