SPLITSKI IMAM

'I u Kuranu je brak zajednica muškarca i žene'

24.05.2013 u 17:01

Bionic
Reading

Glavni imam Medžlisa islamske zajednice u Splitu Vahid ef. Hadžić danas je potpisao peticiju kojom je u svoje i ime vjernika islamske vjeroispovijesti u tom gradu podupro zahtjev građanske inicijative 'U ime obitelji' za raspisivanje referenduma kako bi se Ustavom brak definirao kao zajednica muškarca i žene

'Bračna zajednica je u Kur’anu i govoru poslanika Muhameda definirana kao zajednica između muškarca i žene', izjavio je imam Hadžić nakon potpisivanja peticije.

'I prva zajednica je takva - prvo je Bog stvorio muškarca, a zatim ženu i oni su, kako se u Kur’anu opisuje, odjeća jedno za drugo, oni upotpunjuju jedno drugo i smiruju se jedno u drugom', dodao je i naglasio kako je zajednica muškarca i žene, što se islama tiče, jedina prava i moguća obitelj.

Podsjetivši kako je islamska zajednica u Hrvatskoj podržala ovu inicijativu, imam Hadžić je kazao kako je danas na džumi u Splitu, to jest molitvi petkom, poručio vjernicima: 'Kao vjernici smo dužni podržati ovu incijativu'.

'Naša vjera govori da je obitelj temelj svakog društva i društvene zajednice', istaknuo je.

Tumačeći tretiranje obitelji u islamskoj vjeri, ef. Hadžić ustvrdio je i kako se treba čuvati bilo kakvih situacija koje mogu dovesti do raspada i rušenja vrijednosti obitelji, 'jer to sigurno razgrađuje i društvo'.