ZATVORENI DIO SJEDNICE VLADE

I službeno razriješen uhićeni pomoćnik ministra branitelja

03.01.2013 u 13:48

Bionic
Reading

Vlada Republike Hrvatske je danas na zatvorenom dijelu 70. sjednice, raspravljajući o kadrovskim pitanjima, razriješila pomoćnika ministra branitelja Dinko Mikulić. Mikulić je razriješen s danom 29. prosinca 2012. godine, jer je dan ranije uhićen zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela primanja mita

Razriješeni Dinko Mikulić godinama je u Ministarstvu branitelja obavljao poslove vezane uz stambeno zbrinjavanje sudionika Domovinskog rata. USKOK ga tereti da je od 2005. godine za svoje 'usluge' tražio više od milijun i pol kuna mita.

Osim te odluke, Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice dala i suglasnost zastupnici Republike Hrvatske pred Europskim sudom za ljudska prava za predlaganje jednostranog priznanja povrede prava na pošteno suđenje.

Usvojen je i Pregled zakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2012. godinu, kao i Pregled podzakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2012. godinu. Radi se o redovitom izvještavanju o učinjenom u procesu preuzimanja pravne stečevine EU.

Osobama koje je Vlada RH ovlastila za obavljanje poslova predstojnika ureda državne uprave u županijama, ali im ističe rok od šest mjeseci s danom 5. siječnja 2013. godine ponovno su dana ovlaštenja za obavljanje navedenih poslova, do provedbe raspisanog javnog natječaja, a najduže na vrijeme od šest mjeseci.