utvrdili nadzorom

Ministarstvo za demografiju: Nije bilo propusta u splitskom domu

  • Autor: I. I. / Hina
  • Zadnja izmjena 30.04.2020 09:56
  • Objavljeno 30.04.2020 u 09:42
Ministrica Vesna Bedeković

Ministrica Vesna Bedeković

Izvor: Cropix / Autor: Davor Pongračić

Inspekcijski nadzor Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku utvrdio je da se u splitskom Domu za starije i nemoćne osobe u Vukovarskoj postupalo sukladno uputama i preporukama nadležnih tijela te da nije bilo propusta

'Tijekom inspekcijskog nadzora utvrđeno je da je Dom postupao sukladno uputama i preporukama svih nadležnih tijela:Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Ministarstva zdravstva, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije te Nacionalnog i Županijskog stožera Civilne zaštite', stoji u odgovoru Ministarstva za demografiju Hini u četvrtak.

Sukladno nalazu provedenog inspekcijskog nadzora koji je proveden 10. travnja, utvrđeno je da nisu učinjeni propusti u postupanju zdravstvenih, stručnih i ostalih radnika Doma na II jedinici u Vukovarskoj. Korisnici su bili primjereno zbrinuti i imali su svu potrebnu svakodnevnu njegu i skrb, stoji u inspekcijskom nadzoru.

Virus se probio u Dom za starije i nemoćne u Splitu, 7. travnja. Korisnici Doma evakuirani su i zbrinuti, a od posljedica virusa preminulo je 14 ljudi koji su se tamo zarazili.

Inspekcijski nadzor Ministarstva zdravstva proveden u splitskom Zavodu za javno zdravstvo te nad liječnicom Doma za zdravlje također je utvrdio da nisu pronađene nepravilnosti u radu. U tijeku je izrada objedinjenog izvješća Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Ministarstva zdravstva.

  • +25
  • +22

Evakuacija 150 štićenika Doma za starije i nemoćne u Splitu

Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX