BIJEG PREKO GRANICE

I Hrvatska traga za ubojicom navijača Sarajeva

navijačko nasilje široki brijeg

navijačko nasilje široki brijeg

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Oliver Knezović, glavni osumnjičenik za ubojstvo navijača Sarajeva Vedrana Puljića, nakon što se u ponedjeljak sam predao širokobriješkoj policiji, nekoliko sati kasnije joj je pobjegao. Prema pisanju nekih medija, Knezović je pobjegao u Hrvatsku

Knezović je nekadašnji pripadnik bojne koju je vodio Mladen Naletilić Tuta. Među posrednicima koji ga nagovaraju da se preda hrvatskoj policiji navodno je i general Stanko Sopta Baja, Tutin nasljednik na čelu Kažnjeničke bojne, piše Jutarnji.hr.

Za Knezovićem intenzivno traga policija Bosne i Hercegovine, no realno je očekivati da je pobjegao u Hrvatsku, uz pretpostavku da ga hrvatske vlasti, čak i da ga uhite, neće izručiti BiH.

Iako je Knezović prilikom saslušanja na policiji kazao kako ima samo bosanskohercegovačko državljanstvo, u islučaju da ima i hrvatsko, Ustav RH štitio bi ga od izručenja drugoj državi pa bi to, kao i u mnogim drugim slučajevima, među kojima je najpoznatiji slučaj Ante Jelavića, bio uspješan bijeg pred pravosuđem neke države.

Ispostavi li se da je Knezović uistinu u Hrvatskoj, tada bi mu Hrvatska mogla i sama suditi, budući da hrvatski zakoni dozvoljavaju kazneni progon ako je riječ o djelima kažnjivim i po hrvatskim zakonima.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi