POLICIJA TAPKA U MJESTU?

I dalje ni traga Antoniji i misterioznom vozaču

20.06.2011 u 11:28

Bionic
Reading

U utorak će biti dva tjedna otkad je 17-godišnja Antonija Bilić na Čikolskom mostu ušla u šleper s bijelom kabinom i plavom ceradom. Kako doznajemo od glasnogovornice PU šibensko-kninske, potraga se nastavlja iako danas neće biti pretrage terena kao što je bilo tijekom vikenda

'Nažalost nema novih saznanja koje bile od koristi. Potraga i dalje traje kroz povjeravanje osoba koje sliče fotorobotu po dojavama građana no nismo utvrdili osobu koja bi se dovela u vezu s nestalom maloljetnicom', rekla je za tportal glasnogovornica Marica Kosor.

Kaže kako danas nema potrage u pravom smislu riječi, no da će se ona pokrenuti u slučaju novih saznanja. Svi podaci koje je policija prikupila kriminalističko-analitički istražuje.

Analiziraju se snimke nadzornih kamera uz autoceste, s graničnih prijelaza, parkirališta, benzinskih crpki. Provjeravaju se podaci svih prijevozničkih tvrtki koje koriste teretna vozila slična onom u koje je ušla Antonija Bilić.

Policija intenzivno traga i za muškarcem koji je u isto vrijeme stopirao na Čikolskom mostu te se nadaju da bi on mogao otkriti više informacija o vozaču šlepera ili samom vozilu. Riječ je o muškarcu starije dobi te ga policija moli da im se javi. Također apeliraju na građane da se i dalje javljaju s korisnim informacijama najbližem policijskom službeniku, u najbližu policijsku postaju, putem elektronske pošte na adrese: policija@mup.hr, javnost@mup.hr, sibensko-kninska@mup.hr ili na besplatan broj policije 192.

Najveća potraga u subotu

Podsjetimo, u subotu od ranog jutra područje oko Drniša u svim smjerovima pretraživalo je 200 pripadnika Gorske službe spašavanja i stotinjak policajaca. Potrazi su se pridružili i volonteri. Iako se činio kako se istraga nestanka djevojke pomaknula s mjesta, nijedan trag nije povezan s ovim slučajem koji je potresao cijelu Hrvatsku.

Naime, uz cestu su pronađene ženske čarape s tragovima krvi i sluzi, a u napuštenoj kući odjevni predmet koji se također povezivao s Antonijom. No nakon analize je utvrđeno kako tragovi nemaju veze s nestalom 17-godišnjakinjom iz okolice Drniša.
U nedjelju je pretragu terena nastavilo tek četvero GSS-ovaca.