VELIKO 'HVALA'

I Bozanić primio Reisman

01.02.2013 u 19:42

Bionic
Reading

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić primio je u Nadbiskupskom dvoru u Zagrebu američku publicistkinju Judith Reisman

U razgovoru, dr. sc. Reisman je Kardinala upoznala sa svojim istraživanjima utjecaja koji je na poimanje i vrednovanje ljudske seksualnosti izvršio svojim etički upitnim eksperimentima Alfreda Kinseyja, kao i kasnijim djelovanjem njegova instituta. Istakla je da je utjecaj Kinseyjeve ideologije vidljiv i u spolnom odgoju koji je uveden u Hrvatskoj, a koji neće djeci i mladima pomoći u njihovom integralnom razvoju, nego koji nameće ideologiju koja ignorira osnovne postavke ljudske antropologije i koji može izazvati mnoge opasne posljedice za razvoj djece i mladih, što pokazuju i statistike iz zemalja u kojima je takav spolni odgoj uveden.

Kardinal Bozanić zahvalio se dr. sc. Reisman na njezinom doprinosu društvenoj raspravi o spolnom odgoju u javnim školama.

Izrazio je žaljenje zbog medijskog tretmana kojem je dr. sc. Reisman izložena u Hrvatskoj te zabrinutost zbog sve veće prisutnosti jednoumlja u javnom prostoru u kojem se sve više mogu prepoznati elementi govora mržnje i isključivosti, osobito spram onih koji drukčije misle.

Posebno je izrazio žaljenje što su se u taj neprofesionalan i nedemokratski odnos spram dr. sc. Reisman uključili i neki političari te članovi akademske zajednice, a koji bi morali po naravi svog poziva promicati razvoj ljudskih i demokratskih prava među kojima su i vrlo važna prava na slobodu izražavanja mišljenja i predstavljanja zaključaka znanstvenog istraživanja.