NEOČEKIVANI PREOKRET

I Bajićev DORH ne želi Perkovića u Njemačkoj

14.01.2014 u 12:10

Bionic
Reading

Na Županijskom sudu u Zagrebu došlo je do neočekivanog razvoja situacije nakon što je Državno odvjetništvo uložilo žalbu na presudu da se Josipa Perkovića izruči Njemačkoj

U ponedjeljak je žalbu na presudu podnio Perkovićev odvjetnik Anto Nobilo, što je bilo za očekivati, a i sam Nobilo je to najavio, no prilično iznenađenje je u utorak priredilo Državno odvjetništvo sa svojom žalbom na istu presudu, javlja Dnevnik.hr

Žalba Državnog odvjetništva je iznenađujuća jer su u slučaju Perković zastupali njemačku stranu. U ponoć je istekao rok za mogućnost žalbe Državnog odvjetništva u Zagrebu na odluku Županijskog suda u Velikoj Gorici o neizručenju Zadravka Mustača Njemačkoj. Do 10 sati velikogorički sud žalbu DORH-a još nije zaprimio, ali je jednu drugu.


Od glasnogovornika Suda Ante Zeljka tportal doznaje kako im s današnjom poštom žalba nije stigla, no još postoji mala mogućnost da stigne tijekom današnjeg dana ako je predana kasno navečer u poštanskom uredu u Zagrebu. 'Da je predana na pošti u Velikoj Gorici, mi bi ju već dobili', uvjerava nas Zeljko.

Žalba DORH-a još nije stigla, no stigla je žalba obitelji Stjepana Đurekovića. 'Predsjednica sudskog vijeća danas ili sutra će odlučiti je li ta žalba pravodobna i dopuštena', zaključuje Zeljko.