integracija na facebooku

I Andrej Plenković sjetio se osoba s Downovim sindromom pa raspario čarape

21.03.2017 u 11:05

Bionic
Reading

U znak solidarnosti s osobama s Downovim sindromom 21. ožujka svi ljudi dobre volje, kao podršku njihovoj borbi da se integriraju u društvo, nose šarene čarape, a potporu im je pokazavši svoju rasparenu kombinaciju pružio i premijer Andrej Plenković na Facebooku

'Danas posebno razmišljamo koliko je važno da se svi zajedno uključimo i osiguramo potpunu ravnopravnost osoba s Down sindromom u našem društvu te kvalitetniju medicinsku zaštitu, obrazovanje i zapošljavanje', poručio je premijer Andrej Plenković u objavi na Facebooku povodom obilježavanja Svjetskog dana osoba sa sindromom Down koji se obilježava 21. ožujka.

Ovaj je datum simbolično odabran kako bi označio potrostručenje (trisomiju) 21. kromosoma kod sindroma Down, a nošenjem šarenih čarapa izražava se podrška borbi osoba s Down sindromom da se integriraju u društvo i da im se osigura mjesto u vrtiću i školi te radno mjesto.

Povodom Svjetskog dana sindroma Down World Youth Alliance Europe i Svjetski savez mladih Hrvatska u suradnji s fondacijom Jerome Lejeune organiziraju medijsku kampanju kojoj je cilj podizanje svijesti o osobama sa sindromom Down i njihovoj ulozi u društvu.

U globalnu kampanju na društvenim mrežama koja se naziva 'socksbattle4DS' i kojom se noseći dvije različite čarape obilježava Svjetski dan osoba s Down sindromom uključuju se brojne osobe iz raznih sfera života i društva pa tako i politike, a i Plenković je u svojoj objavi upotrijebio '#socksbattle4DS'.