odluka

HZZO: Ugovoreno 600 postupaka stereotaksijske radiokirurgije

12.10.2021 u 16:21

Bionic
Reading

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje sklopio je sa Specijalnom bolnicom Radiochirurgia Zagreb ugovor o provođenju postupaka stereotaksijske radiokirurgije te je od 1. srpnja do 31. prosinca ugovoreno 600 postupaka, priopćeno je u utorak, nakon sjednice Upravnog vijeća

U skladu s uputom Ministarstva zdravstva, Upravno vijeće HZZO-a donijelo je odluku o povećanju kvote za postupak stereotaktične radiokirurgije, koja se primjenjuje u liječenju onkoloških bolesnika, od 1. srpnja do 31. prosinca te je ugovoreno dodatnih 300 takvih postupaka.

Radi zapošljavanja što većeg broja doktora medicine u zdravstvenom sustavu, donesena je odluka o izboru doktora medicine bez specijalizacije za koje će se financirati rad pod nadzorom u 2021., a prijavili su se u dodatnom roku, te je u prijedlogu Liste prvenstva uvršteno još 50 kandidata.

Također se nastavlja i financiranje rada pripravnika - doktora medicine i magistara farmacije za koje će se financirati pripravnički staž osnovom javnog natječaja iz 2021. koji su se prijavili u dodatnom roku. U sustav financiranja pripravničkog staža uvršteno je još 13 kandidata, i to pet doktora medicine i osam magistra farmacije.

Nakon provedenih natječaja, ugovorne zdravstvene ustanove i drugi ugovorni subjekti HZZO-a sklopit će ugovore o radu s odabranim kandidatima, na osnovi kojih će HZZO u najkraćem roku sklopiti ugovore o financiranju s ugovornim zdravstvenim ustanovama i drugim ugovornim subjektima HZZO-a, stoji u priopćenju.