ZLOČINI U MEDAČKOM DŽEPU

Hvidra se žali na policiju zbog 'spektakularnog uhićenja branitelja'

02.03.2012 u 15:02

Bionic
Reading

U povodu uhićenja petorice pripadnika 9. gardijske brigade i ratnih vojnih invalida Domovinskog rata zbog sumnje da su počinili ratni zločin protiv civila i ratnih zarobljenika tijekom akcije Medačkoga džepa 1993., uhićenike su u današnjem priopćenjem poduprle Udruga ratnih vojnih invalida 9. gardijske brigade 'Vukovi' i gospićka HVIDR-a.

Kako se tvrdi u priopćenju, tim događajem nastavlja se križni put branitelja Gospića koji se uhićuju od 2000. godine.

Oštro se protivimo načinu privođenja i uhićenja suboraca i invalida Domovinskog rata koji se uhićuju spektakularno, tako da policijske snage opkoljuju zgrade, pretresaju i privode branitelje pred njihovom malodobnom djecom, što dodatno produbljuje njihovu traumu, stoji u priopćenju u kojem se pozivaju mediji da uhićenicima daju odgovarajuću potporu kao što su je dali Josipu Boljkovcu prilikom njegova uhićenja.

Smatramo da se legalno i uspješno provedena akcija Medački džep tim postupcima obezvrjeđuje i kriminalizira, što nas sudionike te operacije vrijeđa budući da znamo što je ona značila za građane Gospića koji su do njezina završetka bili izloženi topničkim i drugim napadima.

Dajemo bezrezervnu potporu uhićenim suborcima - invalidima Domovinskog rata te svim braniteljima koji su u sličnoj situaciji ili će se u njoj naći, stoji u priopćenju koje je u ime Udruge ratnih vojnih invalida 9. gardijske brigade "Vukovi" potpisao Milan Franić, a u ime gospićke HVIDR-e Ivica Alić.