NOVI VELIKI NAPAD

Hutisti gađali teretni brod i američke ratne razarače u Crvenom moru

09.03.2024 u 11:51

Bionic
Reading

Jemenski hutisti koje podržava Iran gađali su brod za rasuti teret Propel Fortune u Adenskom zaljevu, rekao je vojni glasnogovornik skupine Jahja Sarea u govoru koji je prenijela televizija u subotu ujutro

Hutisti napadaju brodove u Crvenom moru od studenog u, kako kažu, kampanji solidarnosti s palestinskim narodom pod opsadom u Pojasu Gaze. Sarea je također u subotu rekao da su gađali 'više američkih ratnih razarača u Crvenom moru i Adenskom zaljevu sa 37 dronova'.

U subotu ujutro, brodovi i zrakoplovi američke mornarice oborili su 15 letjelica bez posade (UAV) jemenskih hutista u području Crvenog mora, priopćilo je Središnje zapovjedništvo SAD-a (CENTCOM).

Vojska je odgovorila na veliki napad hutista koji su pokrenuli u Crvenom moru i Adenskom zaljevu, rekao je CENTCOM u objavi na platformi X.

  • +5
Narodna armija Hutija Izvor: EPA / Autor: YAHYA ARHAB

Bespilotne letjelice 'neposredna su prijetnja trgovačkim brodovima, američkoj mornarici i koalicijskim brodovima u regiji', rečeno je.

Sarea je rekao da će nastaviti s napadima 'sve dok agresija ne prestane i dok se ne ukine opsada palestinskog naroda u Pojasu Gaze'.