ZA BESPLATNE UDŽBENIKE

Humanitarna biciklijada HDZ-a od Splita do Solina

25.08.2016 u 17:09

Bionic
Reading

Kandidati HDZ-a za X. izbornu jedinicu, nositelj liste general Damir Krstičević, te drugi i četvrti na listi Andro Krstulović Opara i Petar Škorić, u četvrtak su u splitskom parku na Zvončacu najavili održavanje humanitarne biciklijade od Splita do Solina, u subotu, 3. rujna, rekavši da će, pobijedi li HDZ na izborima, učenici dobivati besplatne udžbenike, a Split biti bolje zastupljen na nacionalnoj razini

Biciklijada će biti održana na dan zaštitnika solinskog mučenika sv. Staša koji je sa sv. Dujmom zaštitnik grada Splita, rekao je Krstulović Opara, dodavši kako je želja povezati ta dva grada jer pokazuju koliki je iskorak kvalitete života u njima i odnosa prema djeci.

'Na manje od šest kilometara imamo paradigmu koja je gotovo, pa neshvatljiva. Tu je najmlađi grad u državi u kojem buja život, te s druge strane veliki Split u kojem se smanjuje broj stanovnika, a djeca imaju sve manje prostora. U Splitu je vrlo opasno biti biciklist, a malo boje s koliko su se premazali nogostupi nije biciklistička staza. To nije standard grada iz 21. stoljeća. U našem je fokusu sigurnost djece u prometu koja će za koji dan s teškim torbama krenuti u školu i to ovom akcijom želimo pokazati', rekao je Krstulović Opara.

Dodao je kako je u programu HDZ-a provođenje kurikularne reforme i besplatni udžbenici.

Petar Škorić je rekao da su na splitskom Gradskom vijeću zastupnici HDZ-a upozoravali na nedovoljna ulaganja za djecu i na sramotnu situaciju da je Split jedini od većih gradova koji nema besplatne udžbenike, odnosno ima jedino za socijalno ugrožene. Kazao je da to žele mijenjati i poslati poruku da su mladi budućnost i da je prema njima potreban drugačiji odnos.

'Dok je Split u dva posljednja desetljeća izgubio 15 tisuća stanovnika dotle se u Solin doseljava i s pravom danas nosi epitet najmlađeg grada u zemlji. U našem smo programu predvidjeli besplatne udžbenike za sve učenike osnovnih škola, a to ćemo i realizirati. Posljednje smo tri godine proveli projekat besplatnih repeticija u Splitu, a nakon toga i radionice za predškolce', kazao je Škorić.

O tome da Split bude bolje zastupljen na nacionalnoj razini govorio je general Damir Krstičević, naglasivši da je to za HDZ ključna stvar, te da će se zajedno sa svojim kolegama istinski boriti za grad i županiju.

Naglasio je kako je vrijeme da hrvatski birači procjene vjerodostojnost lista i kandidata, te da izaberu one liste i kandidate koji jamče da će puno toga u Splitu biti bolje i kvalitetnije.

Split je naš dragulj, a Dalmacija zasigurno zaslužuje bolje od ovoga sada. Najvažniji projekat u Dalmaciji je Pelješki most i nadam se da će do kraja godine za njega biti potpisan ugovor, i da će se u novom mandatu most izgraditi. Nakon njega je najvažniji gospodarski i infrastrukturni projekat brze ceste prema Omišu. Jamčim da ćemo se u 2017. godini čvrsto uhvatiti za taj projekt. Uz to nam je jako bitno i prioritetno graditi drugi ulaz u grad, kazao je nositelj HDZ-ove liste u 1'. izbornoj jedinici general Krstičević.

Humanitarna biciklijada će se održati u organizaciji liste za X. izbornu jedinicu uz potporu Biciklističkog saveza Splitsko-dalmatinske županije. Kreće u 10 sati ispred sjedišta HDZ-a u Splitu, a vozit će se starom cestom sve do Gospinog otoka u Solinu.

Tijekom subote će se prodavati majice po cijeni od 100 kuna, a od prikupljenog novca će se podijeliti vaučeri za školske udžbenike najugroženijim obiteljima Splita.