REGISTAR OD 2015.

HTZ objavio javni poziv za info sustav o turistima

29.07.2014 u 10:16

Bionic
Reading

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) objavila je javni poziv na nadmetanje za izradu, isporuku i održavanje informacijskog sustava za prijavu i odjavu turista, a rok za predaju ponuda je 25. kolovoza do 12 sati, izvijestili su danas iz Glavnog ureda HTZ-a

Taj bi informacijski sustav trebao funkcionalno povezivati sve turističke zajednice u Hrvatskoj i biti dostupan putem interneta bez potrebe za posebnim instaliranjem na računalo.

Putem tog sustava već iduće godine trebalo bi se povezati svih 300-tinjak turističkih zajednica, kao i oko 60 tisuća pružatelja usluga smještaja radi obavljanja prijava i odjava turista, unosa i ažuriranja podataka o smještajnim objektima i kapacitetima te razmjeni drugih obavijesti na razini sustava.

Temeljem toga, pojedine turističke zajednice imat će i mogućnost kreiranja relevantnih statističkih izvještaja o raspoloživosti smještajnih kapaciteta i kretanjima turista na svom području, napominju iz Glavnog ureda HTZ-a.

Dokumentacija za nadmetanje dostupna je na internetskim stranicama www.croatia.hr. Rok za predaju ponuda je 25. kolovoza do 12 sati.