razvoj prema istoku

HSLS- ov kandidat za splitskog gradonačelnika Benzon predstavio program

26.04.2021 u 12:20

Bionic
Reading

HSLS-ov kandidat za splitskog gradonačelnika Zdeslav Benzon predstavio je u ponedjeljak svoj izborni program te poručio da se Split treba razvijati prema istoku, posebno što se tiče stanogradnje

Benzon je kazao da je Split u ljudskom smislu nazadovao u zadnja tri mandata, dok su Šibenik i Zadar napredovali "divovskim koracima", pa tako Split umjesto glavnog grada Jadrana i Mediterana zovu "Afrikom sa strujom".

Istaknuo je da zajedno s HSLS-om to namjerava promijeniti te obećao kako neće dopustiti da se to događa. Tvrdi da na njegovoj listi nisu megalomani te neće obećavati svemirske staze, već ono što je u četiri godine moguće napraviti.

"Grad se treba razviti prema istoku probijanjem Bračke i Vukovarske ulice. Nastavak Vukovarske prema TTTS- u i Srinjinama otvara prostor za razvoj, posebno za stanogradnju. Vrlo je važno i da gradski kotarevi i mjesni odbori dobivaju veća sredstva, jer ova koja trenutno dobivaju su sramota", naglasio je.

Benzon je najavio da će u gradskoj upravi, ali i u gradskim tvrtkama tražiti transparentnost i na taj način grad vratiti ondje gdje pripada.