KOSOR ZADOVOLJAN REZULTATIMA

'HSLS neće koalirati s Bandićem, koji već ima dogovor s HDZ-om'

22.05.2013 u 14:53

Bionic
Reading

'Ovi izbori su pokazali veliki povratak HSLS-a, mi smo u prvih šest stranaka u državi. Nećemo tvrditi da smo treći kao što to kažu HSS i HNS', kazao je Darinko Kosor, predsjednik stranke, na predstavljanju rezultata prvog kruga netom završenih lokalnih izbora

Prema njegovim riječima, stranka je u 19 od 21 županije parlamentarna, a 33.000 glasova u Zagrebu potvrđuju da se vraćaju na političku scenu.

'U 55 gradova i 85 općina prošli su naši ljudi, a Ante Franić u borbi za ličko-senjskog župana bez koalicije jedina je alternativa HDZ-u. Josip Grivec, načelnik Vidovca, izabran je po šesti put i jedan je od najdugovječnijih načelnika u Hrvatskoj. Također bih izdvojio i Sandra Jurlana koji je u Kanfanaru pobijedio sa 94 posto glasova', kazao je Kosor, zaboravivši valjda dodati da Jurlan nije imao izbornog protukandidata.

Upitan hoće li se prikloniti Milanu Bandiću u Zagrebu, Kosor navodi kako su oni što se tiče situacije u metropoli potpuno opušteni, jer Bandić s HDZ-om može bez problema oformiti potrebnu većinu. 'Ako dođe do raspuštanja zagrebačkog ogranka SDP-a - što je vrlo vjerojatna opcija – liberali će s HSS-om biti jedina opozicija u zagrebačkoj Skupštini', kazao je Kosor. Naveo je kako nema razloga da oni koaliraju s Bandićem, jer je to Bandić već prije izbora učinio s HDZ-om. 'Dokaz za to je Margareta Mađerić za koju glas nisu dali niti svi članovi HDZ-a. Njih dvije trećine su svoj glas dali Bandiću. Kad su takav dogovor mogli postići prije izbora, ne vidim zašto to ne bi mogli učiniti i nakon izbora', zaključio je.

Na pitanje hoće li pozvati svoje birače da svoj glas u drugom krugu daju nekom od dvojice kandidata, šef liberala navodi kako je 52.000 glasača koji su podržali njihova kandidata Vladimira Ferdeljija i 33.000 onih koji su podržali HSLS-ovu listu za Skupštinu su ljudi koji znaju misliti svojom glavom pa oni kao stranka neće nikome sugerirati kako da glasa.

Prvi čovjek HSLS-a također je naveo kako u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nema općine u kojoj ta stranka nema svog predstavnika.