ČESTITKE

Hrvatskim inovatorima 15 odličja na INST 2011

02.10.2011 u 13:46

Bionic
Reading

Na upravo završenoj 7. međunarodnoj izložbi inovacija i tehnologija INST 2011. održanoj u Taipeiju na Tajvanu hrvatski inovatori su u ovogodišnjem nastupu osvojili 15 odličja: dvije zlatne, četiri srebrne, tri brončane i šest posebnih nagrada, priopćio je danas Hrvatski savez inovatora

Na izložbi u Svjetskom trgovinskom centru na više od 15.000 četvornih metara izložbenog prostora 1500 izlagača predstavilo je oko 2100 inovacija iz 23 države, što tu izložbu inovacija i ove godine čini najvećom na svijetu. Hrvatska je predstavila devet inovacija i novih proizvoda.

Zlatne medalje osvojili su Vilko Žiljak, Klaudio Pap, Jana Žiljak Vujić i Ivana Stanimirović Žiljak za inovaciju ‘ZRGB digitalni sustav’ i mladi zagrebački inovatori Leon Trivić i Goran Tanodi s mentorom Milanom Koraćem za inovaciju ‘Zagrebačko parkiralište’.

Srebrne medalje osvojili su Roberto Legović i Ivana Legović za inovaciju „Esensa mediterana, Caviar Gold Cream“, Rosa Ferinčević za inovaciju „Acidosalus vaginalete“, Slobodan Rajić za inovaciju „Uređaj za uklanjanje dlaka rs 1“ i Ivan Vrsalović za inovaciju „Kombinirani brodski pogon s energijom vjetra i sunca“.

Brončane medalje osvojili su Tomislav Bronzin i suradnici iz tvrtke CITUS d.o.o. za inovaciju „conference@net“, Melita Pavlek-Moćan za inovaciju „Newcell Body Milk AHA 14% + Green Tea“ i Ivan Matuna za inovaciju „Adaptivni led sustav“.

Osobito vrjedna priznanja pripala su Meliti Pavlek-Močan, Rosi Ferinčević, te Robertu i Ivani Legović, nagrade za intelektualno vlasništvo.

Posebnu nagradu Azijskog udruženja inovatora osvojili su Vilko Žiljak, Klaudio Pap, Jana Žiljak Vujić i Ivana Stanimirović Žiljak, posebnu nagradu Korejske akademije inovatora, Slobodan Rajić, a posebnu nagradu „KOREA Invention News“, Tomislav Bronzin i suradnici iz tvrtke CITUS d.o.o.

Osim inovacija, na izložbi su znanstveno-istraživački instituti predstavili najnovija dostignuća iz nekoliko područja znanosti s velikim naglaskom na zaštitu okoliša.

Svi hrvatski izlošci su pobudili veliki poslovni interes, a posebno inovacije „ZRGB digitalni sustav“, „Uređaj za uklanjanje dlaka rs 1“ i „Newcell Body Milk AHA 14% + Green Tea“

Nastup na INST-u su organizirali Hrvatski savez inovatora, Savez inovatora Zagreba i Savez inovatora Primorsko-goranske županije uz potporu Gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića. Hrvatsko izaslanstvo vodio je g. Ladislav Prežigalo, pročelnik Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Grada Zagreba.

Predsjednica Hrvatskog saveza inovatora gđa. Ljiljana Pedišić je kroz mnogobrojne sastanke sa inovatorima iz čitavog svijeta predstavila i predstojeći 36. hrvatski salon inovacija INOVA 2011. koji će se održati od 9. do 12. studenog na Zagrebačkom velesajmu, uz već do sada potvrđeno sudjelovanje 20 inozemnih izaslanstava inovatora iz cijelog svijeta, kaže se u priopćenju Hrvatskog saveza inovatora koje je potpisao tajnik Neven Marković.
Hrvatsko izaslanstvo se vraća u Zagreb u utorak 4. listopada.