HODAK ZA NY TIMES

Hrvatski novinari formiraju vlastitu istinu

08.03.2009 u 09:58

Bionic
Reading

Novinari New York Timesa u Zagrebu su intervjuirali Zvonimira Hodaka, odvjetnika Vladimira Zagorca. Dva novinara iz dopisništva u Parizu 'zanimale su činjenice oko nastale kontroverze jesu li moguće političke presude u Hrvatskoj koja je već jednom nogom u EU?'

'Razgovarali smo gotovo tri sata, u najvećem dijelu zanimala ih je presuda i slučaj Zagorec, a u manjem dijelu razgovarali smo o ubojstvu moje kćeri' kaže Hodak. Tvrdi da je u dijelu o ubojstvu Ivane Hodak izrazio sumnju u motiv mogućeg izvršitelja, Mladena Šlogara. Američki novinari dobro su informirani.

'Dobro poznaju moj životopis, no o Zagiju znaju baš sve, kaže Hodak. Tijekom razgovora, kaže, iskristalizirao se stav blizak Amerikancima 'da to što se Vladimir Zagorec obogatio stvar je poreznog ureda, a bez dokaza ne može biti osuđen na sedam godina'.
Kako izvještava Večernji List Hodak je ponovio svoj stav da je sud povjerovao svjedoku koji je pravomoćno osuđen za otmicu Zagorčevog sina, a da se na dan izricanja presude u jednom dnevnom listu javio i drugi od otmičara s pričom da ima dokaze da je Zagorec posjedovao te dijamante.

'Dojma sam da su ovi novinari drukčijeg tipa od većine hrvatskih, naime čini se da nisu došli u Hrvatsku formirati svoju, nego – istinu' smatra Hodak.