državna firma

Hrvatske šume tvrde da su Dujmović i Jurić zaposleni u skladu sa zakonom

31.01.2023 u 14:23

Bionic
Reading

Iz Hrvatskih šuma danas su kazali da su Niko Dujmović i Josip Jurić zaposlenici Uprave šuma podružnice Zagreb

Oba su radnika temeljem natječaja sklopila ugovor o radu na određeno vrijeme za osposobljavanje za samostalni rad u šumarstvu u svojstvu pripravnika – Niko Dujmović po Javnom pozivu objavljenom na web stranicama Hrvatskih šuma 4. srpnja 2018. u UŠP Buzetu, a Josip Jurić 24. siječnja 2020. godine u UŠP Zagreb, javlja Večernji list.

Po proteku pripravničkog staža, zbog potreba obavljanja poslova u šumarstvu, sukladno zakonskim propisima zaposleni su na upražnjenim radnim mjestima unutar sustava HŠ d.o.o. – obojica su radnici koji svoje radne zadatke izvršavaju na terenu i za njih ispunjavaju sve potrebne uvjete – Niko Dujmović kao tehnolog rasadničke proizvodnje u Radna jedinica Rasadnici Zagreb, UŠP Zagreb, a Josip Jurić kao pomoćnik taksatora (izmjera stabala u šumi) u Odjel za uređivanje šuma UŠP Zagreb, poručili su.

Podsjetimo, tjednik Nacional objavio je danas kompromitirajuće transkripte iz mobitela bivšeg predsjednika Uprave Hrvatskih šuma Krunoslava Jakupčića, koji je uhićen u aferi Vjetroelektrane, a iz kojih je vidljiva komunikacija između njega i visokih dužnosnika Vlade i HDZ-a o zapošljavanjima u toj državnoj tvrtki, ali i oko natječaja za privatnike.

Jakupčić je tako, navodi Nacional, razmjenjivao poruke s glasnogovornikom Vlade Markom Milićem, glavnim tajnikom HDZ-a Krunoslavom Katičićem, predstojnikom Ureda premijera Zvonimirom Frka-Petešićem, ministrom gospodarstva Davorom Filipovićem, predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem i izvjesnim Zoltanom.

Milić je rekao da se radi 'o još jednom u nizu netočnih i zavaravajućih članaka u kojem su informacije plasirane na način da sugeriraju postojanje nedopuštenih radnji, a koje ne postoje'.

Dodao je da, vezano za zapošljavanje Nike Dujmovića, prepiska između njega i (bivšeg predsjednika Uprave Hrvatskih šuma Krunoslava) Jakupčića datira od 30. rujna 2019. godine, a Niko Dujmović je zaposlen u Hrvatskim šumama, sukladno propisanom postupku i temeljem javnog natječaja iz srpnja 2018..

Dakle, do zaposlenja je došlo više od godinu dana prije navedene prepiske, iz čega proizlazi da ona nije imala nikakav utjecaj na zasnivanje radnog odnosa Nike Dujmovića', naveo je Milić.