dvostruki aršin

Hrvatske šume obustavile prodaju drva za ogrjev građanima, ali ne i svojim radnicima

19.02.2023 u 09:36

Bionic
Reading

Hrvatske šume obustavile su do daljnjeg narudžbe i prodaju drva za ogrjev građanima za potrebe njihovih domaćinstava, piše u nedjelju Jutarnji list

Nekolicina građana iz Slavonije nazvala je Jutarnji list kako bi se požalili da im niti jedna šumarija nije htjela primiti narudžbu ili prodati drva.

- Nazvao sam valjda sve šumarije u krugu od 100 kilometara i svugdje su mi rekli da ne primaju narudžbe i ne prodaju drva. Sad ću morati kupiti od prekupaca, što je dvostruko skuplje, jer metar bukve u šumariji košta 32 eura, a kod prekupaca je 55 do 60 eura. Priča se da su sve obustavili jer moraju opskrbiti velike prerađivače i kogeneracije - rekao je jedan Slavonac koji je želio kupiti dodatne zalihe drva, ali to u Hrvatskim šumama trenutačno ne može učiniti.

Da je tako, uvjerili smo se i sami. Nazvali smo, kao zainteresirani građani, nekoliko slavonskih šumarija i u svima dobili odgovor da trenutačno nije moguće naručiti i kupiti drva, navodi dnevnik.

Štoviše, u nekim su nam šumarijama rekli da se prvo moraju namiriti potrebe samih radnika Hrvatskih šuma, koji navodno imaju prioritet pri kupnji, pa tek onda na red mogu doći građani, piše novinar Jutarnjeg lista Nikola Patković.